Annonce
Viborg FF

Se højdepunkter og analyse: Kortregn, flotte mål og tre point - Viborg FF sørgede for en fremragende fredagsfest i Odense

Viborg FF hentede endnu en flot udesejr i Superligaen. I en vild kamp med masser af kort, flere flotte mål og spænding til det sidste blev OB besejret i Odense.

Fodbold: Viborg FF leverede endnu et opsigtsvækkende resultat på udebane, da holdet fredag aften besejrede OB med 3-2 i en vild kamp med masser af kort - og godt med chancer.

På forhånd var der meget fokus på Viborg FF's amputerede defensiv, men det skulle hurtigt vise sig, at VFF ikke kun havde brugt tid på at sammenflække et fornuftigt forsvar op til kampen.

OB's offensive profiler bød sig godt nok til. Jebali, Sabbi og Frøkjær virkede livlige og med tro på tingene, men det blev ikke rigtig til noget mod et godt kæmpende Viborg-forsvar med en hårdtarbejdende midtbane foran sig.

Annonce

Og VFF viste også hurtigt, at holdet kunne finde de mange gode rum, som OB efterlod sig ved at lade mange offensive spillere være med på én gang.

Younes Bakiz og Tobias Bech fandt gode positioner. Men i det første kvarter manglende den sidste kvalitet i den afgørende aflevering.

Tobias Bech kom på tavlen for første gang i Superligaen med sin scoring til 1-0. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Tobias Bech havde blandt andet en god kontramulighed, hvor han skød lige på Bernat i OB-målet.

Sebastian Grønning scorede to gange for Viborg FF i kampen mod OB. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Og efter 18 minutter kom forløsningen så for den unge Viborg-spiller, som længe har jagtet sit første superligamål. Younes Bakiz spillede ham smukt fri, og Bech svigtede ikke i den direkte duel med OB-målmanden.

Lidt senere fandt Christian Sørensen Younes Bakiz med en kongeaflevering, men teknikerens eller fine boldbehandling svigtede, og bolden løb til målspark.

Kampen i tal

OB-Viborg FF 2-3 (0-2)

Fodbold, Superligaen, 16. spillerunde

Mål: 0-1 Tobias Bech (18.), 0-2 Sebastian Grønning (36.), 1-2 Issam Jebali (50. straffe), 1-3 Sebastian Grønning (69.), 2-3 Issam Jebali (78.)

Gule kort: Issam Jebali, Aron Thrandarson, OB, Clint Leemans, Jeppe Grønning, Tobias Bech, Jakob Bonde, Lorenzo Gordinho, Frans Putros, Viborg FF

Røde kort: Issam Jebali, OB

Dommer: Jakob Sundberg

Tilskure: 5873

Viborg FF: Mikkel Andersen - Frans Putros, Lorenzo Gordinho, Jeppe Grønning, Christian Sørensen - Jakob Bonde, Clint Leemans (64. Ibrahim Said), Justin Lonwijk (80. Sofus Berger) - Younes Bakiz (80. Mads Aaquist), Sebastian Grønning (87. Alassana Jatta), Tobias Bech (64. Jay-Roy Grot)

OB prøvede også at svare igen. VFF blev fanget et par gange, hvilket gav nogle giftige OB-angreb. En enkelt gang slap Jebali fri, men Putros tacklede flot.

Efter 33 minutter kiksede først Gordinho og siden Jeppe Grønning, og det endte med at give Mads Frøkjær en friløber. Christian Sørensen jagtede ham, men nåede ikke ned.

Heldigvis for VFF var afslutningen svag og lige på Mikkel Andersen i målet.

Det kan godt være, at VFF-defensiven var ret nykomponeret, men OB-defensiven virkede slet ikke afstemt.

Viborg FF havde meget at juble over fredag aften. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Efter 36 minutter slog Christian Sørensen en fin bold i dybden. Men bolden var altså ikke så god, at den burde sende Justin Lonwijk helt fri.

Hollænderen holdt farten, og han trillede den fint på tværs til Sebastian Grønning som med sit femte sæsonmål kunne bringe VFF på 2-0 -og få det ellers så feststemte fynske publikum til at smide ølkrusene i jorden i frustration.

VFF fortsatte det gode arbejde, og OB kom ikke rigtig til noget mod slutningen af halvlegen, hvor VFF faktisk var tæt på 3-0.

Sørensen spillede fikst et frispark til Lonwijk som drejede rundt og fyrede godt af, men Bernat fik halvklaret og VFF'erne var offside på returen.

VFF kunne med tilfredshed søge mod omklædningsrummet, mens OB'erne blev fulgt samme vej med en pibekoncert.

OB blev holdt væk

OB fik dog hurtigt troen tilbage i anden halvleg. En dybdebold snød VFF-defensiven, som haltede efter hurtige Max Fenger. Jeppe Grønning forsøgte at indhente OB-angriberen, men endte med at lave straffe i bestræbelserne.

Det sparkede Issam Jebali sikkert i nettet, og så vågnede stadion i Odense ellers igen.

VFF prøvede uden held med en modoffensiv. Det var OB, som havde sat sig på anden halvleg, og efter en time kunne hjemmeholdet have udlignet, da Sabbi blev spillet fri med Mikkel Andersen.

Den rutinerede målmand fik dog klaret forsøget til hjørne.

Herefter fik VFF afværget det værste af OB-presset, men det blev kun til et par langskudsforsøg, som Bernat let kunne redde.

Ibrahim Said og Jay-Roy Grot blev sendt ind for at give friske kræfter. Og de var faktisk begge med i opspillet, da VFF efter 69 minutter igen skabte stilhed på stadion.

Og igen var Christian Sørensen også med, da det var ham, som smed bolden ind til Sebastian Grønning, som i to forsøg fik bolden i nettet for anden gang denne fredag aften.

OB'erne virkede lidt apatiske, men Jebali var ikke færdig. Med et lille kvarter igen vred han sig fri af flere VFF'erne og fik bolden sparket i nettet til 2-3, hvilket vakte spændingen og intensiteten til live på stadion i Odense.

Issam Jebali kom igen i fokus fem minutter før tid. Han udfordrede Frans Putros, som lige havde fået gult - og OB'eren faldt til jorden. Dommeren tog sig prompte til lommen, hvilket fik Frans Putros til at tro, at han skulle udvises. Men i stedet var det Jebali - som også havde fået gult tidligere i kampen, som blev udvist.

OB forsøgte at jagte en udligning, men VFF holdt hjemmeholdet fint væk.

Trods syv minutters overtid kom OB ikke i nærheden af at udligne.

Dermed satte VFF tre point på kontoen og kravlede op på en foreløbig syvendeplads i rækken - tre point foran OB.

Ibrahim Said og Jay-Roy Grot blev sendt ind for at give friske kræfter. Og de var faktisk begge med i opspillet, da VFF efter 69 minutter igen skabte stilhed på stadion

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Viborg FF For abonnenter

Midtbanespiller er en terrier, som man ikke kan slippe af med - har kæmpet sig fra tribunen til en plads i startformationen

Viborg

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Annonce