Annonce
Viborg

Kovending: Byrådsmøde holdes alligevel over nettet

Byrådsmødet onsdag afholdes ved hjælp af onlinevideotjenesten Skype. Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Et konservativt krav, om at samtlige politikere skal være til stede ved onsdagens møde i byrådet, har nu ført til, at man alligevel forsøger sig med en teknologisk løsning.

Viborg: Mette Nielsen (S) havde på grund af sin sclerose allerede meldt afbud.

Flere andre politikere overvejede muligvis det samme.

Nu kan alle alligevel være med, hvis bare de kender en smule til det der internet, når der onsdag er byrådsmøde i Viborg Byråd.

Corona-situationen såede tvivl om, hvordan man bør gennemføre det - og om det overhovedet skal gennemføres.

Annonce

Må ringe rundt

Det skal det, mener man hos Social- og Indenrigsministeriet, og nu meddeler borgmester Ulrik Wilbek (V) så, at man alligevel prøver at få mødet til at fungere via onlinetjenesten Skype.

- Alle 31 er enige om, at vi forsøger med den løsning, også selvom det er en risiko, at nogen falder fra, og hvad der ellers kan være af udfordringer, siger han.

- Når der skal stemmes, må vi ringe ud til hver og en og spørge, hvad de stemmer, hvis nogen falder ud, tilføjer han.

Næste gang - og næste gang igen

Forud har været en hel del palaver.

Wilbek havde opbakning fra alle partier undtagen de konservative, til at man mødtes med et decimeret hold - 17 politikere i alt. På den måde kunne man sidde langt fra hinanden.

Det Konservative Folkeparti afviste dog, og derfor så det ud til, at man skulle klemme alle 31 byrødder - samt kommunaldirektøren og sekretær - ind i multisalen.

Det har man så alligevel droppet.

- Det her kan også meget nemt blive den måde, vi skal gøre det på næste gang og måske også næste gang igen, lyder det deprimerende budskab fra Ulrik Wilbek, som beder om forståelse for, at borgerne ikke har adgang til mødet.

- Når ikke vi mødes, kan de heller ikke overvære det, påpeger han.

Alle har sagt ja

Som udgangspunkt transmitteres mødet direkte som vanligt.

Ulrik Wilbek kommer som den eneste politiker til at sidde på rådhuset, hvor et kamera vil følge ham. Bagved toner de øvrige politikere frem på skærmen, når de har ordet, hvilket et andet kamera filmer og sender ud til borgerne.

- Så håber vi, at det virker, siger Ulrik Wilbek.

Hvad har ændret sig siden tirsdag morgen, hvor det lød til, at det ikke kunne fungere?

- Dels kunne vi ikke blive enige om, om vi skulle være 31 eller 17, men også det at vi har en fornemmelse af, at regeringen allerede i dag (tirsdag, red.) kommer med en anbefaling om, at vi alle skal være endnu mere opmærksomme og forsigtige. Vi vil gerne sende det signal, at vi så også tager det seriøst.

- For det andet var nogle byrådsmedlemmer afskåret fra at deltage, hvis vi mødtes. Det er bedst for demokratiet, hvis alle 31 er i stand til at være med, siger Ulrik Wilbek, der har taget samtlige byrådskolleger i ed.

- Skulle vi gøre det her, så skulle alle sige ja, så jeg har simpelthen haft ringet rundt til de 30 andre, som alle har sagt ja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce