Annonce
Rundt om Viborg

Kræftens Bekæmpelse: Indsamlere er klar i Tjele på søndag

Blandt andet i Tjele bliver der indsamling til Kræftens Bekæmpelse på søndag. Arkivfoto: Preben Madsen
Beboerne i byerne i Tjele Kommune kan forvente at få besøg af indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse på søndag. Cirka 65 indsamlere er klar.
Annonce

Tjele: Cirka 65 indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse er klar til at samle ind på søndag den 16. august i Tjele-området, når Kræftens Bekæmpelse holder sin landsindsamling. Flere andre steder i Viborg Kommune bliver der ingen fysisk indsamling på søndag, fordi man tidligt valgte at aflyse på grund af usikkerheden om corona-situationen, men i Tjele har man altså holdt fast.

Der er ikke indsamlere nok til at dække alle kommunens husstande, men i kommunens byer vil indsamlere nå rundt de fleste steder, fortæller Jan Hagerup fra Hammershøj, der koordinerer indsamlingen i Tjele-området. Oprindeligt skulle landsindsamlingen foregå i marts, men dengang blev den aflyst.

- Vi har konkurrence om folks tid, fordi der er konfirmationer og andre udsatte fester, som bliver holdt på søndag, men vi har alligevel fået tilpas mange indsamlere. Vi er ret sikre på, at den personlige kontakt giver flere bidragydere, end hvis vi bare lavede indsamling via Facebook, siger Jan Hagerup.

Han understreger, at langt de fleste af de indsamlede penge går til kræftforskningen, og at den er vigtig.

- Desværre er antallet af mennesker, der bliver ramt af kræft uændret, men det er positivt, at langt bliver helbredt end for fem år siden, og forskningen skal jo bidrage til, at helbredelsesprocenten bliver ved med at stige, siger Jan Hagerup.

Annonce

Corona-forholdsregler

Indsamlerne tager alle forholdsregler i forhold til coronasmitte ved at bære mundbind og være flittige brugere af håndsprit, og der bliver også brugt handsker, når pengene skal tælles op.

- Vi synes, at vi tager så mange forholdsregler, som vi overhovedet kan, og vi holder jo afstand, så der er ingen risiko, siger Jan Hagerup.

I Viborg Kommune bliver der fysisk indsamling i Tjele, Bjerringbro og Fjends på søndag, mens der er virtuel indsamling i den øvrige del af kommunen.


Vi har konkurrence om folks tid, fordi der er konfirmationer og andre udsatte fester, som bliver holdt på søndag, men vi har alligevel fået tilpas mange indsamlere.

Jan Hagerup, indsamlings-koordinator
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce