Annonce
Rund om Viborg

Kræmmer for en dag ved nedlagt skole

Boligselskabet Sct. Jørgen inviterer lørdag den 1. juni til kræmmermarked i skolegården ved den nedlagte Kølvrå Skole. Arkivfoto: Morten Dueholm
Boligselskabet Sct. Jørgen inviterer lørdag den 1. juni til kræmmer- og bagagerumsmarked i skolegården ved den nedlagte Kølvrå Skole.

Kølvrå: "Bliv kræmmer i Kølvrå skolegård for en dag," lyder en opfordring fra Boligselskabet Sct. Jørgen, der lørdag den 1. juni er vært ved et marked for private sælgere og alle slags købere ved den forlængst lukkede skole.

Kræmmermarkedet, der er møntet på private sælgere, varer fra klokken 11 til 16. Børnekræmmere er også velkomne til at sælge brugt legetøj og andet - men de skal dog følges med en voksen.

Det koster en 20'er at have en bod, og man møder bare frem fra klokken 10 og får tildelt en plads - hvad enten man vil sælge fra et medbragt bord, et bilbagagerum eller andet. Kommer man i bil, kan man køre ind i skolegården fra Egernvej.

Næsten alt må sælges og byttes. Der er dog undtagelser: "Der må ikke sælges levende dyr, gamle biler og svigermødre," fremgår det af et opslag om markedet.

Efter åbent hus

Arrangementet følger tidsmæssigt tæt oven på et lignende loppemarked ved friluftsbadet i Kølvrå i forbindelse med sæsonåbningen den 25. maj. Så må det vise sig, om folk i Kølvrå har nok i gemmerne til den slags to weekender i træk.

Kræmmermarkedet ved skolen er en form for opfølgning på et par andre forårs-begivenheder, hvor Boligselskabet Sct. Jørgen som forholdsvis ny ejer af skole-ejendommen inviterede de lokale til dels at se forholdene ude som inde, og derefter til at komme med ideer og forslag til fremtidige anvendelser af bygninger og udenomsarealer.

Kølvrå Skole, der en gang havde flere hundrede elever, men i 90'erne og 00'erne havde faldende børnetal, blev af Viborg Kommune lukket som folkeskole i 2008. Siden har en del af skolen været udlejet til Flyvestation Karup, men det sluttede for et par år siden.

I 2018 købte Sct. Jørgen skolebygningerne, der oprindeligt blev udbudt til salg af kommunen for 4,1 millioner kroner, for beskedne 600.000 kroner.

Sct. Jørgen var i forvejen stærkt tilstede i Kølvrå, hvor boligselskabet råder over 181 lejeboliger fordelt på afdelingene 111 og 112. Også Boligselskabet Viborg har mange almene boliger i Kølvrå - omkring 160.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce