Annonce
Viborg

Krav om mundbind rammer også busruter i Viborg Kommune: På disse ruter skal passagerer have bind for munden

Når man eksempelvis som her stiger på en bus på Viborg Rutebilstation, skal man være særligt opmærksom. I en del af busserne i kommunen er det nu påbudt at bære mundbind. Foto: Eskil Lyngsøe
Fra og med onsdag skal passagerer på flere busruter i Viborg Kommune bruge mundbind, når de sidder i bussen. Læs videre og få overblik over, hvilke afgange det drejer sig om.
Annonce

Viborgegnen: Mundbind har - sammen med corona, naturligvis - været det helt store emne i den offentlige debat gennem den seneste uges tid.

I mandags bekendtgjorde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde, at rejsende i den kollektive trafik ikke bare i Aarhus, men også i fem andre østjyske kommuner skulle til at tage bind for munden i bussen. Og selv om Viborg Kommune ikke var iblandt de berørte kommuner, påvirker det nu alligevel buspassagerer på ruter i Viborg og omegn.

Onsdag trådte den bekendtgørelse, som påbyder mundbind i busser, tog og letbane i Aarhus, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Odder og Horsens kommuner i kraft. Derfor skal passagerer, som rejser igennem disse kommuner, bære mundbind, og på de busruter, der har stoppesteder i de berørte kommuner, skal passagererne altså også dække mund og næse til.

Det vil sige, at det på seks af Midttrafiks busruter, som går gennem Viborg Kommune, men også kører ind i kommuner med mundbinds-påbud, nu er obligatorisk at bære mundbind i bussen.

Det drejer sig om busruterne 55 (Bjerringbro - Hammel), 60 (Viborg - Kjellerup - Silkeborg), 73 (Randers - Bjerringbro - Silkeborg), 711 (Viborg - Hald Ege - Birgittelyst - Almind - Thorning - Gråmose), 774 (Bjerringbro - Rødkærsbro - Kjellerup) og X-bussen 960X (Silkeborg - Viborg - Herning).

Hvis man eksempelvis tager bus 774 fra Bjerringbro til Rødkærsbro, skal man derfor have mundbind på, og det selv om man kun rejser inden for Viborg Kommunes grænse. Det skal man, fordi bussen senere på turen standser i Kjellerup i Silkeborg Kommune. På samme måde er det, hvis man for eksempel tager bus 711 fra Viborg til Hald Ege.

Annonce

Toget ikke omfattet

Den nye bekendtgørelse fra sundhedsministeriet slår fast, at et mundbind forstås som de efterhånden velkendte CE-mærkede bind, der dækker både munden og næsen, eller som stofmundbind, der slutter tæt omkring ansigtet.

Hvis man skulle risikere at komme af sted uden mundbind i en bus, hvor tildækning nu er påbudt, kan det føre til, at man bliver smidt af bussen. Man kan ikke straffes med bøde eller lignende.

Ud over de seks busruter gennem Viborg Kommune, hvor det nu er påbudt at bruge mundbind, anbefales det i øvrigt, at man dækker mund og næse i al øvrig kollektiv trafik, hvis der ikke er mulighed for at holde den fornødne afstand til andre passagerer.

Der er endnu ingen krav om, at passagerer i togene i Viborg Kommune skal bære mundbind. Man skal dog tage bindet på, hvis man kører på skinner i én af de kommuner, der er omfattet af de nye retningslinjer.

Hvis du derfor tager toget fra Viborg i retning mod Aarhus, skal du spænde bindet for munden, så snart toget standser i Favrskov Kommune - det vil sige på Ulstrup Station - og derefter hele vejen mod Aarhus.

På disse busruter i Viborg Kommune skal passagerer benytte mundbind

  • 55: Bjerringbro - Hammel
  • 60: Viborg - Kjellerup - Silkeborg
  • 73: Randers - Bjerringbro - Silkeborg
  • 711: Viborg - Hald Ege - Birgittelyst - Almind - Thorning - Gråmose
  • 774: Bjerringbro - Rødkærsbro - Kjellerup
  • 960X: Silkeborg - Viborg - Herning
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce