Annonce
Viborg

Krisecenter må undvære både frivillige og besøgende

Jane Lindhardt Madsen fortæller, at man har haft flere hensyn i tankerne, da man besluttede at holde de frivillige hjemme fra krisecenteret. Arkivfoto: Morten Dueholm
De frivillige vagter er suspenderet, mens de ansatte må dække hele døgnet.
Annonce

Viborg: Det er få steder, der går ram forbi i corona-krisen. Krisecenteret på Lavendelvej er ingen undtagelse.

Her tager de ansatte en ekstra tørn for at begrænse antallet af mennesker, der kommer i berøring med de kvinder og børn, som bor her, fordi de har forladt en voldelig mand, kæreste eller far og nu søger en lysere, roligere fremtid.

- De frivillige vagter er suspenderet i den her periode, så de ansatte dækker hele døgnet, fortæller krisecenterets leder, Jane Lindhardt Madsen.

Det betyder, at omkring 30 frivillige for tiden må afstå fra at give en hånd med. Det er selvfølgelig ærgerligt, siger lederen, men dog helt nødvendigt:

- Både for at begrænse hvor mange personer, der kommer ind i vores hus, og så også fordi vores frivilliggruppe primært består af 65+ årige kvinder. Dem har vi også et ansvar for at passe godt på, mener Jane Lindhardt Madsen.

Viborg Krisecenter har heldigvis en god, stor have, hvor både børn og voksne kan trække frisk luft og få tiden til at gå.
Annonce

Kuller

I cirka en uges tid har en enkelt kvindelig beboer på krisecenteret i øvrigt været isoleret på sit værelse, fordi hun udviser symptomer på at være smittet med corona-virus.

- Så vi tager selvfølgelig en masse forholdsregler. Kvinderne kan heller ikke modtage besøg. Vi opfordrer kvinderne til at komme rigtig meget ud, men selvfølgelig uden at være i nærkontakt med andre mennesker, siger Jane Lindhardt Madsen.

- Det er jo et sårbart hus, fordi der bor otte kvinder og deres børn her. Derfor skal vi passe rigtig godt på hinanden, og det er de rigtig gode til. Alt i alt synes jeg, det kører fint, selvom det er en meget, meget, meget speciel periode i vores liv, siger Jane Lindhardt.

- Og både voksne og børn kan da godt få en del kuller med de begrænsninger, vi alle er udsat for lige nu, tilføjer hun med et smil.

Annonce

Ikke endnu

Flere steder i landet har der været historier om, at corona-krisens øgede isolation i hjemmene har betydet en stigning i antallet af kvinder, som tager flugten og opsøger et krisecenter. Den tendens genkender Jane Lindhardt Madsen dog ikke.

- Men jeg kan jo ikke vide, om den kommer senere, siger hun.

Modsat har hun faktisk for en sjælden gangs skyld haft et ledigt værelse i en periode. Det er dog blevet optaget igen for få dage siden ...

- Så jeg har fuldt hus nu, men der har ikke været et øget pres på.

Viborg Krisecenter står i øvrigt sammen med Viborg Kommune for et populært og efterspurgt parrådgivningsforløb. Dette er indtil videre aflyst på grund af corona-smitten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce