Annonce
Viborg

Krisen udskød vielser på stribe: Nu skal der klemmes 40 par ind i kalenderen

Kun et par er blevet borgerligt viet i de seneste to en halv måned i Viborg Kommune. Arkivfoto
Corona-krisen har givet en flaskehals af par, som havde planlagt at gifte sig.
Annonce

Viborg: 40 par får i disse dage besked om, at de nu endelig kan blive viet.

Spørgsmålet er bare hvornår.

I forbindelse med corona-krisen har megen offentlig aktivitet været lagt i dvale - herunder de borgerlige vielser. Det har altså givet en kø af par, der ufrivilligt har måttet vente med at få papir på hinanden.

- Alle dem, vi har måttet aflyse, er vi ved at kontakte igen, fortæller Torben Hansen, som er leder af borgerservice i Viborg Kommune.

De 40 par skal der så findes plads til i den kommunale kalender nu.

- Hvis de stadig vil, indskyder Torben Hansen.

En løsning på at få afholdt de mange vielser - samtidig med dem, der allerede er planlagt i den kommende tid - bliver sandsynligvis, at man vil forsøge at være lidt mere effektiv.

- Normalt har vi sat tre kvarter af til en vielse, men det cutter vi ned til 20 minutter i en periode. Så kan vi tage nogle flere, siger Torben Hansen.

Han og den øvrige stab havde egentlig oprindeligt fået at vide, at også folkekirken stoppede med vielser igennem krisen, men det har ikke været tilfældet.

- Vi har fulgt det, Kommunernes Landsforening har sagt, nemlig at vi skulle lukke ned og kun tage nødvielser, fortæller han.

Igennem corona-krisen har der blot været holdt én nødvielse. Det var for en person, der skulle udsendes.

De borgerlige vielser finder sted på Stænderpladsen, hvor der er lavet et særligt vielseslokale. Det bliver der altså så rigeligt brug for i den kommende og kærlighedsfyldte tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce