Annonce
Navne

Dødsfald: Kristian nåede at fejre sine 70 år med 30 gæster

Kristian Melgaard var en ivrig sejlsportsmand. Privatfoto.

Journalist Kristian Melgaard, Bollervej, Fiskbæk, er død efter længere tids sygdom, 70 år gammel.

Kristian Melgaard er født i Nørresundby som den yngste af i alt 6 søskende. Han blev hurtigt i livet klar over, at han ville være journalist, en uddannelse, han begyndte på som elev på det daværende Aalborg Amtstidende. Da Aalborg Amtstidende ophørte som selvstændig avis og indgik i en fusion med den lokale socialdemokratiske avis, Ny Tid, kom Kristian til Viborg Stifts Folkeblad for at færdiggøre uddannelsen.

En del af elevtiden foregik på Skive Dagblad, Viborg Stifts Folkeblads søsteravis. Senere var han i en periode Viborg Stifts Folkeblads lokalredaktør i Aalestrup.

Karrieren førte senere Kristian Melgaard til Skive Folkeblad, og Skive var i mange år hans hjemby. Som et barn af 60'erne boede han i kollektiv og var aktiv i en række sammenhænge. Efter ansættelsen på dagbladet var han en periode beskæftiget med socialt arbejde med børn, der havde problemer.

Kristian Melgaard flyttede til Viborg og var bl.a. aktiv i Radio Viborg, hvor han var bestyrelsesmedlem og senere formand. Senere etablerede han sammen med journalistkollegaen Ronald Nielsen en freelancevirksomhed. Men i mange år var han sin egen herre med blandt andet levering af stof fra Vestre Landsret til redaktioner i hele landet. Blandt de større kunder var Naturgas Midt/Nord og Ritzaus Bureau.

Igennem hele sit arbejdsliv har Kristian Melgaard beskæftiget sig med fagligt arbejde. Han sad således i Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse og var en årrække formand for freelancegruppen.

I sin fritid var han en ivrig sejler og var aktiv i flere sejlklubber, og han har været med til at restaurere "Ørnen" i Hjarbæk. Til det sidste underviste han i Skive Sejlklub.

Han forsøgte i "Salongruppen" i 1990'erne at etablere et medborgerhus i Salonen, der dengang var ejet af Viborg Kommune, men nu tilhører Golf Hotel. Han var med til at etablere spillestedet Paletten i Viborg og var formand fra 1993-2003. Han var med i Viborg Jazzklubs bestyrelse. Sammen med andre musikelskere åbnede han spillestedet Sct. Mikkel.

Kristian Melgaard har stået bag flere bogudgivelser, blandt andet sammen med sin ven, Jesper Hjermind.

Efter en operation i 2017 fik Kristian Melgaard problemer med sit kredsløb, og hans helbred blev svækket. En overgang tilbragte han 250 dage på intensiv afdeling. Men han bevarede livsmodet og fejrede 28. februar sin 70-års fødselsdag med 30 gæster i hjemmet.

Familien oplyser, at han bliver bisat og kremeret i næste uge kun med deltagelse af familien på grund af corona. Der i efteråret en mindehøjtidelighed for familie og venner, for som børnene siger, så ville han selv have syntes, det var mærkeligt, hvis der ikke skulle være en fest.

Kristian Melgaard efterlader sin hustru igennem 33 år, Lone, samt børnene Stine, 42 år og bosiddende i Silkeborg, og Tea, 36 år og bosiddende i Aarhus. Der er fire børnebørn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

112

16-årig spritbilist i scooter-uheld

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce