Annonce
Viborg

Kristian Pihl stopper som medlem af Folketingets Præsidium

Arbejdet i Folketingets Præsidium er for tidskrævende, synes Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Morten Pedersen
Den lokale venstremand Kristian Pihl Lorentzen ønsker mere tid til blandt andet til at pleje sin valgkreds, så derfor vil han ikke fortsætte som medlem af Folketingets Præsidium.

Viborg-København: Under ledelse af Pia Kjærsgaard har venstremanden Kristian Pihl Lorentzen i fire år haft sæde i det fem mand store præsidium for Folketinget - populært sagt tingets bestyrelse.

Den 58-årige politiker har imidlertid netop meddelt Venstres gruppeformand Karen Ellemann, at han ikke ønske at fortsætte sit arbejde i præsidiet.

- Det har været utrolig spændende, det har været ærefuldt, men det har også været meget tidskrævende, og jeg har ofte følt, at arbejdet i præsidiet har fyldt for meget i min kalender, siger Kristian Pihl Lorentzen.

At have plads i præsidiet er meget mere end bare at sidde i formandsstolen og lede møderne i salen.

- Folketingets Præsidium er at sammenligne med en bestyrelse for en virksomhed. Vi tager stilling til tingets forretningsorden, hvordan møderne skal afholdes, hvor mange ansatte der skal være i Folketinget, og om der skal nyt tag på Christiansborg. Kort sagt alt, der ikke handler om politik, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Den nye Venstre-folketingsgruppe har endnu ikke konstitueret sig, og partiets poster og ordførerskaber er derfor heller ikke langt på skinner.

- Jeg håber naturligvis, at jeg kan fortsætter som transportordfører. Jeg vil i det hele taget gerne bruge mere tid på egentlig politik, og det er begrundelsen for, at jeg stopper i præsidiet, siger Kristian Pihl Lorentzen og lover videre, at han også i sin valgkreds vil intensivere sin tilstedeværelse.

Han har ikke fortrudt, at han sagde ja til pladsen i præsidiet.

- Jeg har haft utrolig mange store oplevelser. Blandt andet det årlige møde med kongehuset i forbindelse med Folketingets åbning og mødet med statsledere fra andre lande, blandt andet den franske præsident, siger Kristian Pihl Lorentzen og føjer til:

- Og så er jeg stolt over, at jeg fik gennemført, at der i folketingssalen hænger et Dannebrog. Naturligvis skal det fornemste symbol på danskheden hænge i vores parlament. Alle andre parlamenter ude i verden har også nationalflaget hængende.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce