Annonce
Bjerringbro

Kronprinseparrets hofchef er ny formand for Grundfos-fond

Det nye formandsskab for Poul Due Jensens Fond: Formand Christian Schønau og næstormand Poul Due Jensen til højre. Foto: Poul Due Jensens Fond
Samtidigt er Poul Due Jensen - barnebarn af Grundfos-stifteren med samme navn - blevet næstformand i Poul Due Jensens Fond, der ejer 88 procent af aktierne i Grundfos.

Bjerringbro: Der var udskiftninger på både formandsposten og næstformandsposten i Poul Due Jensens Fond, da fonden holdt årsmøde og gjorde status for 2018.

Fondens bestyrelsesformand siden oktober 2018, Estrid Due Hesselholt, trådte tilbage for at give plads til nye kræfter. Hun kom til efter, at både formanden og to bestyrelsesmedlemmer havde forladt fondsbestyrelsen "grundet uenighed om strategien for fonden", som det hed. Også næstformand Jens Moberg træder tilbage at fokusere på rollen som bestyrelsesformand for Grundfos Holding A/S. Begge fortsætter som medlemmer af bestyrelsen.

Ny formand er hofchefen ved Kronprinsparrets Hof, Christian Schønau, der er 52 år. Han har været medlem af bestyrelsen siden december 2018.

"Jeg har siden december oplevet Poul Due Jensens Fond som en veldrevet erhvervsdrivende fond, der tager sit ansvar for udvikling og styrkelse af Grundfos alvorligt, og som samtidig har et stærkt fokus på uddelinger til samfundsnyttige formål. Jeg er beæret og glæder mig til at videreføre det arbejde", siger Christian Schønau på fondens hjemmeside.

Annonce

Fondsbestyrelsen

Bestyrelsen for Poul Due Jensens Fond består af 12 personer.

Fire er efterkommere af Poul Due Jensen: Estrid Due Hesselholt, Ingermarie Due Nielsen, Poul Due Jensen og Annette Due Jensen.

Der sidder også fire eksternt valgte: Jens Moberg, Jens Maaløe, Elsebeth Gerner Nielsen og Christian Schønau.

Desuden sidder der fire medarbejderrepræsentanter fra Grundfos. Det er Zsuzsanna Tóth, Jens Erik Lysdahl, Torben Ømark og Rudolf Martini.

En ære

Ny næstformand er Poul Due Jensen, der er 47 år og tredje generation efter stifteren af Grundfos-koncernen.

Han har været medlem af fondens bestyrelse, siden han var 22 år gammel.

”Det er en ære at repræsentere familien i fondens formandskab. Poul Due Jensens Fond har siden dens stiftelse haft et helt afgørende formål, nemlig at styrke, støtte og udvikle Grundfos som en sund og stærk virksomhed. Det vitale formål har familiens repræsentanter altid forfulgt, og det agter jeg at fortsætte med efter Estrid, som på fornem vis og kort tid har genskabt både klar retning, arbejdsro og arbejdsglæde”, udtaler Poul Due Jensen.

95 millioner uddelt

På årsmødet gjorde man også status over Poul Due Jensens Fonds uddeling af ialt 95 millioner kroner til samfundsnyttige formål i 2018.

34 procent af uddelingerne gik til kategorien Vand i blandt andet Togo, Kenya og Indien. Ud over at etablere fysisk adgang til vand i landdistrikter og flygtningelejre sammen med diverse NGO’er, støttede fonden forskellige aktiviteter inden for vandprojekter i lokalsamfund for at sikre bæredygtige forandringer.

Forskning, primært gennem AAU, AU og DTU, modtog 51 procent af midlerne. Fonden ønsker at styrke udvalgte forskningsmiljøer og individer inden for naturvidenskabelige og tekniske discipliner. Kategorien omfatter også individuelle medarbejderpriser inden for blandt andet innovation.

I kategorien Inklusion har fonden støttet sociale formål med fokus på inklusion af de mest socialt udsatte mennesker i deres lokalsamfund i Region Midtjylland. Målet er at gøre det muligt for socialt udsatte at være eller blive produktive medlemmer af lokalsamfundet og arbejdsmarkedet, skriver man på hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Målmand har bestået de første træninger med glans: - Det gør mig sindssygt glad

Navne

Tidligere byrådsmedlem for SF er død

Kultur

Nyt gulv på vej til idrætscenter

112

Sigtelse: Psykisk syg forsøgte at dræbe med en 30 centimeter lang køkkenkniv

Viborg

Leder af Viborg-bosted efter voldsomt knivstikkeri: - Det kom helt ud af det blå

Annonce