Annonce
Kultur

Kuber i gågaden bliver forsinket

De fire kuber, der tilbyder siddepladser og læ i Bjerringbros gågade, bliver først sat op i januar. Skitse: Viborg Kommune
Først i januar får gågaden i Bjerringbro sine nye siddepladser, der både tilbyder ophold og læ.

Bjerringbro: Tag en pause, nyd livet og hyg dig. Sådan skrev vi i avisen i september måned, da Teknisk Udvalg nikkede ja til, at penge, der for flere år siden blev givet til nye fliser på Storegade, i stedet skulle anvendes til forbedringer af bymidten i form af siddepladser og mere grønt i gågaden og på torvet.

Meningen var, at de nye siddepladser, hvor butikkernes kunder tage sig en pause og samtidig sidde i læ for vinden, skulle have stået færdig til december måned, men r processen er forsinket.

- Oprindelig var tanken, at der skulle udformes fire kuber. I to af dem skulle der være plads til at sidde ved et lille hjørnebord omgivet af grønne planter, mens de to andre mere skulle være til mere kreativitet og leg uden at være en legeplads, fortæller bychef Lars Christiansen.

Siden viste det sig dog, at arkitektfirma og producent havde talt forbi hinanden, og at producenten ikke ville tage ansvar for de to kreative kuber. Derfor måtte man holde et par ekstra møder for at beslutte, hvad der skulle ske.

- Det tog et par uger, før beslutningen om, at der i stedet sættes fire ens almindelige kuber op, var nået igennem alle led. Det betød, at hele bestillingsprocessen også blev forsinket, forklarer Lars Christiansen, der har en forventning om, at kuberne til gengæld står klar i januar måned.

Det samme gør sig gældende for de forandringer, der skal ske på Torvet.

Kuber samt forskønnelse af Torvet er en del af helhedsplanen, og finanseringen, der altså oprindeligt skulle bruges på nye fliser i gågaden, lyder på 2.106.000 kroner.

Annonce

- Oprindelig var tanken, at der skulle udformes fire kuber. I to af dem skulle der være plads til at sidde ved et lille hjørnebord omgivet af grønne planter, mens de to andre mere skulle være til mere kreativitet og leg uden at være en legeplads.

Lars Christiansen, bychef.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Radikales Rohde kæmper gerne for Viborgs veje - men ikke for et fatamorgana

Annonce