Annonce
Viborg

Kultur-Anders savner fællesskabet: Arbejder på post-corona folkekoncert

Anders Kristensen får idéer til kultur på hjemmearbejdspladsen. Privatfoto
Disse dage skal vi stå sammen hver for sig, og derfor mangler mange et fysisk fællesskab. Anders Kristensen, kendt som Kultur-Anders, kigger derfor mod "den anden side" med håb om en ægte folkefest.

Viborg: Corona-virussen har lagt landet ned, og selvom der fra højeste sted bliver fokuseret på at få afbødet krisen her og nu, er der nogen, der allerede forsøger at se frem mod "den anden side".

Én af dem er Anders Kristensen, også kendt som Kultur-Anders.

Han har taget initiativ til det, han kalder, en post-corona folkekoncert. Hvornår, den kommer til at finde sted, er som bekendt endnu uvist, da det kommer an på, hvornår "Danmark atter er frit".

- Vi vil selvfølgelig først lave det, når der er tilladelse. Men på et eller andet tidspunkt kommer vi jo ud igen, siger Anders Kristensen.

Planen er at holde det udendørs, hvad enten det bliver på Sønæs, Borgvold eller måske den nye bibliotekshave. Folk medbringer selv havemøblerne og noget at spise, og tanken er, at man ved en bar kan købe koldt til ganen og på den måde støtte nogle af de lokale caféer.

Han vil desuden engagere et band eller orkester samt et lokalt kor, som kan synge for til fællessang. For arrangementet handler mest af alt om fællesskabet, som Anders Kristensen mener, vi så hårdt mangler disse dage.

Savn

Hele idéen udspringer af en af de mange hjemmearbejdsdage, Anders Kristensen - ligesom så mange andre - har haft.

- Jeg sad og kiggede i min pladesamling, og så satte jeg Allan Olsens seneste live-album "Hudsult" på. Nu er jeg jo heldigvis godt gift, men jeg kan læse og høre, at mange folk oplever hudsult - de mangler fællesskab, håndtryk, kram og samvær. Og det er blandt andet noget af det, man tit oplever, når man går til koncerter og andre arrangementer, som alt sammen nu er udsat eller aflyst, siger han.

Også Anders Kristensen selv savner fællesskabet. For selvom han sidder og arbejder derhjemme, mens hans kone, der er læge, går på arbejde, og børnene laver lektier, savner han kulturen.

- Det er jo derfor, vi render til festival og drikker vodka-juice. Det er jo for festen i festen. Musikken er god, men man kommer for fællesskabet, fortæller han.

Post-corona folkekoncerten vil forhåbentlig blive til ved crowdfunding (en måde, hvorpå man kan rejse penge til et projekt, red.). Mere information herom og om koncerten generelt findes på Kulturselskabets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Et glædeligt farvel til mundbindet: - Det er dejligt, vi nu kan tage det af

Debat

Svar til Christian Langballe

Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce