Annonce
Viborg

Kultur fra fjerne himmelstrøg

Torsdag den 15. marts fortæller tidligere lektor på Viborg Gymnasium, Preben Brock Jacobsen, om islam i medierne . Pressebillede

Viborg Bibliotekerne og en række institutioner og organisationer vil gøre dig klogere på andre kulturer i uge 10 og 11.

Viborg: Møder på tværs af kulturer sker ikke altid af sig selv. Med en håndfuld arrangementer i uge 10 og 11 lægger Viborg Bibliotekerne og en række institutioner og organisationer an til, at alle kan blive klogere på andre kulturer.

I løbet af de to uger kan du deltage i en række arrangementer, som på forskellig vis øger din viden om forskellige kulturer. Håbet er, at et øget kendskab til den kulturelle mangfoldighed i Viborg Kommune kan være med til at nuancere samtalerne mellem os. Lørdag den 10. marts fortæller sociolog og forfatter Aydin Soei om sin families historie. Det er et ærligt og vedkommende indblik i et miljø dybt påvirket af krigstraumer og flugt. Og om at vokse op fire forskellige steder: Iran, Rusland, Avedøre Stationsby og Gladsaxe. Onsdag den 14. marts gæster filosof og kulturformidler Ahmad Joumaa biblioteket. Ahmad fortæller om den arabiske litteratur, der er rig på både poesi, episke fortællinger, erotik og politiske kommentarer. Torsdag den 15. marts kan du blive klogere på, hvordan islam fremstilles i medierne og ikke mindst, hvilken konsekvens det har for vores forståelse af religionen. Det er tidligere lektor på Viborg Gymnasium, Preben Brock Jacobsen, der dykker ned i mediernes dækning af islam.

Annonce
Syriske Walid Hamoto og han søn Ali spiller på traditionelle kurdiske instrumenter; duduk og saz på biblioteket søndag den 18. marts. Pressebillede

Hygge og musik

Lørdag den 17. marts inviteres til samvær, når "Hygge Across Cultures" besøger Kulturskolen Viborg. Alle er velkomne og tag børnene med til kreative værksteder. Medbring gerne en kage til det fælles kagebord.

Søndag den 18. marts kan du møde syriske Walid Hamoto og hans søn Ali, der spiller på traditionelle kurdiske instrumenter: duduk og saz. Rundt om på biblioteket kan du opleve malerier af den kvindelige kunstner Malak Hamoto.

Alle arrangementerne foregår på Hovedbiblioteket i Viborg på nær "Hygge Across Cultures", som finder sted på Billedkunst- og Designskolen.

Der er fri entré til alle arrangementerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce