Annonce
Viborg

Kulturministeren i dialog om bevilling til Viborg Museum

Viborg Kommunes kulturudvalgsformand Mads Panny greb chancen for at tale om Viborg Museums ansøgning om 10 millioner kroner, da han mødte kulturminister Joy Mogensen på Kulturmødet Mors. Privatfoto

Viborg: I slut august mødtes Viborg Kommunes kulturudvalgsformand Mads Panny med kulturminister Joy Mogensen på Kulturmødet Mors for at lobbye for Viborg Museums ansøgning om 10 millioner kroner.

Pengene, der er søgt om, skal bruges til forskning og formidling af retsopgøret efter 2. verdenskrig, hvilket museet vil have som fast udstilling ved genåbningen i 2021.

- Jeg oplevede ministeren som interesseret og lydhør, og så er spørgsmålet som minimum bragt ind i forhandlingerne (om finansloven 2020).

- Mit håb er, at der kan findes 1,5 millioner kroner til forskningsdelen i 2020, og at de resterende 8,5 millioner kroner efterfølgende kan indgå i finanslovsforhandlingerne for 2021, siger Mads Panny.

Viborg Museums chef Brian Wiborg har allerede sammen med Viborg Kommunes kulturchef Steen Lindegaard haft foretræde for Folketingets kulturudvalg angående deres ansøgning.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce