Annonce
Kultur

Kulturskolen får igen liv og lyd i bygningen: - Vi glæder os sindssygt meget

Kulturskolen Viborg er klar til genåbning. Pressefoto
På onsdag åbner Kulturskolen Viborg igen dørene for eleverne, som for første gang i månedsvis får lov at modtage undervisning med fysisk tilstedeværelse og ikke over computerskærmen.

Viborg: Der var højt humør og endda lidt improviseret trompetspil, da Kulturskolen Viborg fandt ud af, at man igen fra på onsdag den 21. april må have elever på skolen efter flere måneders nedlukning.

Beslutningen blev taget natten til fredag, efter at alle Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige var blevet enige om en ny genåbningsplan. Ifølge den plan må kulturskolen onsdag åbne for indendørs undervisning af både hold og solo-elever til og med 17 år.

Og det betyder rigtig meget, fortæller vicekulturskoleleder Henrik Resen:

Annonce

- Det kan være rigtigt svært at formidle musik, billedkunst og scenekunst online, fordi der er mange fysiske og sanselige elementer, som betyder meget. Klangen af et instrument er for eksempel en anden, og der kan være forsinkelser, som gør det svært at formidle en rytme.

Det er skolens elever på billedkunst, scenekunst og musik, der er omfattet af åbningen. Men sangelever og kor er undtaget, men får fortsat tilbudt online-undervisning.


Det kan være rigtigt svært at formidle musik, billedkunst og scenekunst online, fordi der er mange fysiske og sanselige elementer, som betyder meget.

Henrik Resen, vicekulturskoleleder


- Vores lærere har klaret det rigtig flot. Alle har gjort, hvad der overhovedet var muligt, for at vores elever skulle have et godt online-undervisningsforløb, siger Henrik Resen og tilføjer:

- Men vi glæder os sindssygt meget til at se eleverne igen og få liv og lyd i bygningerne igen.

De præcise retningslinjer for genåbningen kan ses på Kulturskolen Viborgs hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce