Annonce
Bjerringbro

Kulturuge for alle skudt i gang

Sidste år blev Bjerringbro Kulturuge holdt i juni måned. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Sang, motion, hygge, historie og foredrag. Kulturugen i Bjerringbro byder på noget for alle aldre.
Annonce

Bjerringbro: Ligesom med så meget andet i denne tid, hvor corona hænger over vores hoveder som en sort sky, bliver Bjerringbros kulturuge ikke helt så storslået som først tænkt.

Oprindelig skulle den have været afholdt i juni og med langt flere aktiviteter og arrangementer, men stedet blev det september - og programmet må tage hensyn til gældende regler.

Men trods de mange regler, regulativer og forsamlingsforbud er der alligevel stykket et fint program sammen, der inkluderer høj som lav - ung som gammel.

Allerede søndag indledtes ugen med en kabaret om befrielsen. Det er næsten samme tema, der præger Gudenådalens Museums udstilling, der har åbent en stor del af kulturugen og fortæller historien om besættelsen under 2. verdenskrig - lokalt.

Ellers er der også en god mulighed for et kig ind i fremtiden, når der tre gange i løbet af ugen, tirsdag, torsdag og fredag, er byvandring.  Under overskriften: Byvandring i fremtidens Bjerringbro, får deltagerne mulighed for at se og høre om helhedsplanen for Bjerringbro, der allerede er godt undervejs.


Børnene kan fredag også fornøje sig med et teaterstykke - Rævejagten - der får æren af at være det første stykke opført på den nye scene på Niels Due Jensens Plads.


Er man mere til hygge, kan man gå i biografen eller spille brætspil i Herligheden - hvor der er plads til en kop kaffe og hyggeligt socialt samvær.

Annonce

Det kolde gys

Kultur er også lig med bevægelse. Derfor kan man teste sig selv ved et sjovt og spændende orienteringsløb, der udgår fra idrætsparkens p-plads om onsdagen eller gå en dejlig tur ved Gudenåen senere samme dag.

Er man til det kolde gys, er der "Riverswimming" onsdag og søndag, mens stemmebåndet kan blive varmet op både torsdag og fredag i forbindelse med, at Oasens musikanter spiller op på Niels Due Jensens Plads om torsdagen. Fredag morgen er der morgensang for de morgenfriske.

For de videbegærlige er der tirsdag foredrag om Beethoven, mens Tor Nørretranders onsdag kommer forbi Nørgaards Højskole og taler om "samfundsglæde".

Deciderede fejringer er der også et par stykker af. Bjerringbro Kunstforening fylder 40 år og inviterer torsdag til en jubilæumsreception i Gudenåhuset, mens man fredag kan fejre åbningen af Bjerringbros helt egen børneskov ved Bøgeskovskolen.

Børnene kan fredag også fornøje sig med et teaterstykke - "Rævejagten", der får æren af at være den første forestilling, som opføres på den nye scene på Niels Due Jensens Plads.

De unge mennesker byder indenfor i Broen - Bjerringbros nye ungdoms hus lørdag, mens der hele weekenden er Åbne Atelierdøre på seks forskellige adresser i både Bjerringbro, Løvskal og Rødkærsbro, hvor der er mulighed for at kigge en lang række lokale kunstnere over skuldren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce