Annonce
Læserbrev

Kunst. Øster Teglgård og Lasse Winsløw og Skovgårdmuseet

Læserbrev: Den strålende Viborg-maler Lasse Winsløw (1911 til 2006) levede på Øster Teglgård ved Søndersø. For øjeblikket sælger Lauritz.com en masse af Lasses billeder til næsten latterlige priser, også billeder fra Teglgården.

Finder man Øster Teglgård i dag, står den gamle røde hovedbygning og skuer ud over Viborg Søndersø. Men bygningen, som er de sidste rester af det gamle teglværk, er i miserabel stand. Tydeligvis passer ingen på huset, skønt det er bevaringsværdigt og en smuk teglkonstruktion.

Af respekt for maleren Winsløw kunne man sætte hovedbygningen i stand. Med understregning af Viborgs rolle som centrum for kultur og industrialisme kunne man bevare gården.

Viborgs Skovgårds museum mangler plads til sine samlinger. Man kunne istandsætte Øster Teglgård og overlade bygningen til museet. Museet ville få en fantastisk beliggenhed ud til Viborg Søndersø og understrege Viborgs kærlighed til natur, kultur og kunst.

Teglgården som landskabelig perle må ikke tværes ud af ligegyldighed og spekulation. Viborgs søbredder er parcelhus ved parcelhus. Teglgården skulle bevares som historie og fællesskab. Det må være en kommunal hjertesag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce