Annonce
Rundt om Viborg

Kunstanmeldelse: Stor kulturbegivenhed i Skals

Birthe Mølgaard er én af kunstnerne, der udstiller i fællesudstillingen "Tang og tango". Foto: Hans Henrik Jacobsen
Hans Henrik Jacobsen anmelder udstillingen "Tang og tango", der lige nu fremviser værker fra ikke mindre end 29 kunstnere på Skalma.
Annonce

Anmeldelse: For et års tid siden fik keramikeren Grete Westh fra Skals lejlighed til at besøge den tidligere gamle møbelfabrik Skalma i Skals. Heraf udspringer idéen om en kæmpe kunstudstilling i de forladte fabrikslokaler med Kunstforum Viborg, sammenslutningen af professionelle kunstnere i Viborg Kommune suppleret med en række gæster.

Kunstforum Viborg har eksisteret siden 2014 og har blandt andet afholdt ”Bag om kunsten” tre gange på Viborg Hovedbibliotek, "Nordisk Papsymposium" i 2019 på Bruunshåb Papfabrik og ”Duck Residence” et par gange i Viborg Søndersø.

Udstillingen ”Tang og tango” på Skalma er nok foreningens hidtil største arrangement. Det er en enorm udstilling, hvis omdrejningspunkt er den tang, man har puttet i fabrikkens madrasser, og dansen tango, som der er flere prøver på, inden udstillingen slutter den 17. oktober.

Det er jo klart, at man ikke kan nå at nævne alle 29 deltagende kunstnere. Det vil være helt uoverskueligt. Men generelt står det fint til blandt de professionelle i Viborg, og udbuddet af kunst er meget varieret.


Det bliver næsten for meget at rumme. Men det er ikke et ukendt problem med blandede udstillinger eller kunstnersammenslutninger.


Der er fine værker af blandt andre Lis Wuisman, Felix Pedersen, Annette Gerlif, Allan Nordmark, Susanne Ahrenkiel, René Roalf, Birthe Mølgaard og Pia Pedersen.

Og der er også plads til Eckersberg Medalje-modtageren René Schmidt. Det er vist 130 år siden, at Viborg sidst har haft sådan en.

Som nævnt er det et enormt udstillingsareal, og det kan ind i mellem være svært at identificere de enkelte kunstnere. Det bliver næsten for meget at rumme. Men det er ikke et ukendt problem med blandede udstillinger eller kunstnersammenslutninger.

Men det skal i fremtiden blive spændende at se, hvilke kulturelle aktiviteter Skalma kommer til at rumme. Mulighederne er i hvert fald til stede.

Midt i den gamle møbelfabrik står Susanne Ahrenkiels værker. Foto: Hans Henrik Jacobsen
Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce