Annonce
Bjerringbro

Kunsten bliver i Bjerringbro

Bybilledet har ændret sig meget, siden Erik Nyholms blåglaserede krone eller portal blev sat op i 1988. Hverken Netto eller Rema 1000 var i byen på det tidspunkt. Foto: Hanne Bliksted

Erik Nyholms værker på Niels Due Jensens Plads skal flyttes til et andet sted i byen.

Bjerringbro: Hvad skal der blive af Erik Nyholms blå keramikskulpturer, når gravemaskiner i forbindelse med helhedsplanens første fase i løbet af 2019 indtager Niels Due Jensens Plads for at omdanne den til et parkområde med legemuligheder for hele familien?

Det spørgsmål har flere nok stillet sig selv, når de går forbi den blå krone og de andre skulpturer mellem bøgehækkene i parkområdet.

- Kunsten bliver i Bjerringbro. Sådan lyder svaret fra byplanlægger ved Viborg Kommune Helle Graversen, når det gælder Erik Nyholms keramikskulpturer på Niels Due Jensens Plads.

- Vi har kigget på det, men vi skal have 'kunstfaglige øjne' til at se på det, og vi regner med at få gode ideer fra Viborg Kommunes Kunstkomtie til, hvor og hvordan kunstværkerne kan placeres. Følgegruppen, som er etableret i forbindelse med Helhedsplanen, har også kommet med bud på, hvor kunstværkerne kan placeres, men intet er besluttet, siger hun.

Annonce
Byhaven blev i september omdøbt til Niels Due Jensens Plads. Arkivfoto

125 års byjubilæum

Erik Nyholms blå keramikskulptur kronen med en roset på toppen og de øvrige skulpturer blev stillet op i forbindelse med Bjerringbros 125 års byjubilæum i 1988. Kunstværket kostede 280.000 kroner, og pengene blev skaffet gennem en indsamling i Bjerringbro Kunstforening, firmasponsorater samt et tilskud fra den daværende Bjerringbro Kommune på 80.000 kroner.

Den anden skulptur vandkunsten 'Øksen, stregen og livet' skænkede Grundfos i forbindelse med koncernens 50 års jubilæum.

Pladsen som i september sidste år skiftede navn fra Byhaven til Niels Due Jensens Plads er det område i byen, der først skal ske noget med i forbindelse med den helhedsplan, som skal gøre Bjerringbro mere attraktiv både for borgere og turister.

Vandkunsten 'Øksen, stregen og livet' skænkede Grundfos til Bjerringbro i forbindelse med koncernens 50 års jubilæum. Foto: Hanne Bliksted

Exceptionelt

Projektet for den nye Niels Due Jensens Plads er en del af helhedsplanen for Bjerringbro, og planen fremlægges på et borgermøde i Viften på tirsdag. Ideen er, at der skal skabes en sammenhæng fra Gudenåhuset via Niels Due Jensens Plads til bymidten.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) glæder sig over, at man nu er nået så langt med helhedsplanen. Han forventer ikke, at der skal ændres særlig meget på de enkelte projekter i planen. Han glæder sig over, at Grundfos har givet tilsagn om at betale for omlægningen af Niels Due Jensens Plads.

- Det er en god start, at Grundfos vil betale for hele omlægningen. Det er meget svært at få penge til den slags, og der er tale om et særdeles dyrt projekt, idet planen er at lave en helt exceptionel plads, som turister vil komme for at se, tilføjer Ulrik Wilbek.

Han og mange andre forventer, at den nye Niels Due Jensens Plads bliver så flot og anderledes end det man kender fra bymidter, og mange udenbys gæster derfor vil komme til Bjerringbro, når pladsen er færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce