Annonce
Viborg

Kunsthallens internationale udveksling fortsætter digitalt

Italienske Elena Redaelli er i øjeblikket på besøg hos Viborg Kunsthal, som én af de to kunstnere på "Riddergade AIR" residency-programmet. Pressefoto
I flere år har Viborg Kunsthal haft internationale samtidskunstnere på besøg i residency-programmet "Riddergade AIR". Corona-virusset udfordrede dette, men nu ser man nye muligheder i det digitale univers.
Annonce

Viborg: Krisetid er udviklingstid. Det gælder i hvert fald på Viborg Kunsthal, hvor dørene i to måneder var lukket for publikum, og residency-programmet "Riddergade AIR" blev udskudt på ubestemt tid.

Den nye virkelighed skabte grobund for at gentænke, udvikle og eksperimentere, og derfor vil man afprøve mulighederne for et digitalt residency-program.

- Vi prøver at se på de muligheder, krisen også bringer med sig. Den digitale gentænkning af "Riddergade AIR" gør, at programmet også i 2020 vil være et interessant og væsentligt sted for udvekslinger mellem den danske og internationale samtidskunstnere, siger udstillingsleder Bodil Johanne Monrad.

Programmet modtog sidste år en bevilling fra Statens Kunstfond, og den gør det fortsat muligt at omdanne de planlagte aktiviteter til digitale oplevelser.

- Jeg ser mange potentialer i kombinationen mellem vores allerede veletablerede program og det nye digitale spor, som er opstået i kølvandet på covid-19. Vi vil derfor afsøge mulighederne for i de kommende år at kunne udvikle en ny form for residency, der både indeholder virtuelle og fysiske møder, slutter udstillingslederen.

Det første digitale indslag kan opleves søndag den 31. maj, hvor de nuværende residenter, Gala Berger fra Costa Rica og Elena Redaelli fra Italien, mødes til en samtale med "Riddergade AIR's" projektkoordinator, Bettina Hansen. Derefter vil der hver uge komme nye talks og live sessions, der kan findes på Viborg Kunsthals Facebook- og hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce