Annonce
Bjerringbro

Kunstkapacitet besøger Bjerringbro

Tom Jørgensen er lidt af en kapacitet indenfor kunsten. Udover at være redaktør af Kunstavisen, kunstanmelder på Jyllands Posten og forfatter til bl.a. årbogen ?101 kunstnere?, er han også indehaver af firmaet Eikon Kunstformidlig, som tilbyder kunstforedrag og guidede kunstture. Pressefoto

Tom Jørgensen, kunstanmelder, redaktør og forfatter, besøger Gudenåhuset i Bjerringbro d. 19. februar, hvor han fortæller om kunstforståelse

Bjerringbro: Under overskriften "Kunstforståelse" giver Tom Jørgensen, 19. februar i Gudenåhuset, et tankevækkende og humoristisk indblik i kunstens historie med eksempler på kunst, som har forandret verden.

Fra renæssancen til i dag vises eksempler på kunst, som i starten ofte virkede stærkt provokerende i sin samtid, men som med tiden er blevet populær og alment accepteret. Tom Jørgensen fortæller om de tendenser, ismer og kunstretninger, som har domineret kunstens verden fra den klassisk fortællende kunst til den mere konceptuelle, fra figurativt akademisk maleri til abstrakte lærreder og fra en overvægt af maleri og skulptur til nutidens installationer og videokunst.

Alt sammen med et glimt i øjet og med et blik på de modsætninger og diskussioner, der altid har præget billedkunsten.

Tom Jørgensen er lidt af en kapacitet indenfor kunsten. Udover at være redaktør af Kunstavisen, kunstanmelder på Jyllands Posten og forfatter til bl.a. årbogen "101 kunstnere", er han også indehaver af firmaet Eikon Kunstformidlig, som tilbyder kunstforedrag og guidede kunstture.

Bogen "101 kunstnere" er udkommet hvert år siden 2009 og indeholder oplysninger om 101 talentfulde, nulevende, danske kunstnere med farverige gengivelser af udvalgte kunstværker. Bogen har fokus på kvalitet og udvikling inden for billedkunst, skulptur, keramik og fotografi, og viser, hvad der rører sig i dansk kunst her og nu.

I 2018-udgaven er Viborg-kunstneren Birte Mølgaard med, hun kan i øvrigt opleves i Gudenåhuset i marts, og i 2019-udgaven, som forventes at udkomme til september, er Bjerringbro-kunstneren Suzanne Lastrina med.

Bemærk at foredraget den 19. februar starter allerede klokken 18.30, da Tom Jørgensen gerne skal nå det sidste tog mod København. Det er i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek og foredraget arrangeres i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening, som efterfølgende fra kl. ca. 20.15 afholder generalforsamling. For medlemmer af kunstforeningen er der fri entré til foredraget, for alle andre koster det 30 kr. og billetter kan købes på viborgbib.dk eller ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce