Annonce
Navne

Kunstneren fra Viborg lever livet i Vendsyssel

Christian Lautrup er født og opvokset i Viborg. Privatfoto
Christian Lautrup, tidligere manufakturhandler og dekoratør og nuværende kunstmaler, fylder mandag den 18. januar 90 år.
Annonce

90: Christian Lautrup, tidligere manufakturhandler og dekoratør, nuværende kunstmaler, fylder mandag den 18. januar 90 år. Han er bosat i Bindslev i Vendsyssel ikke langt fra Hirtshals og Hjørring.

Christian er født og opvokset i Viborg, hvor han arbejdede som manufakturhandler hos sin far Martin Lautrup for senere at starte egen manufakturforretning i Suldrup. Her mødte han Bodil, som han blev gift med i 1964.

Manufakturhandlen blev erstattet af jobbet som freelance dekoratør, hvor han dækkede hele Danmark. Omkring 1973 blev livet på landevejene erstattet af pensler og lærred, og den dag i dag males der stadig på livet løs på det gamle elværk i Bindslev, hvor malerierne kan ses.

Christian er i ordets bedste forstand en original og kendt i Bindslev som kunstmaleren på Bindslev gl. Elværk, hvor han har boet med sin hustru, Bodil, i snart 29 år.

Christian er kendt for sin nysgerrighed og sit positive syn på livet og de mennesker, han møder - det kan vi alle godt lære noget af. Christian passer godt på naturen omkring elværket og holder øje med kanofarer, der kommer på afveje, hele området omkring elværket og åen der snor sig.

Sejlende i sin kano samler han, ene mand, affald, der er smidt i åen. Ved hjemkomst er kanoen fyldt til randen med affald, så han ikke engang selv kan være deri.

En særlig mærkesag for ham er kampen for bevarelse af den flotte fisketrappe, som nu har fået dødsstødet af EU - om vi ser ham binde sig til broen, når maskinerne kommer, må tiden vise.

Christian og Bodil bor i et dejligt hjem i det nordjyske. Parret har fire børn, der med tiden har tilført dejlige svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

Dagen bliver fejret under private former.

Christian Lautrup fylder 90 år den 18. januar. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce