Annonce
Bjerringbro

Kunstværk må vente på byggetilladelse

Niels Due Jensens Plads skal bygges om til en mere moderne og derfor fjernes både kunstværker, blomster og hække. Foto: Hanne Bliksted

Bjerringbro: Åh det er synd for parken. Hvorfor skal den ødelægges? Sådan lød det fra flere forbipasserende, da medarbejdere fra Viborg Kommunes Park og veje mandag med gravemaskiner arbejdede på Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro.

De var i fuld gang med at grave roser og de små blå keramik kunstværker op, så alt er klar til det første spadestik til omlægningen af parken. Første spadestik tages i dag tirsdag af borgmester Ulrik Wilbek og Niels Due Jensen.

Det store blå kunstværk Kronen, som er tegnet af Erik Nyholm, må dog blive stående lidt endnu. Planen er at flytte det til Anlægget, men da det formodentlig kræver en byggetilladelse at opstille kunstværket der, er det uvist, hvor længe kronen bliver stående på Niels Due Jensens Plads.

Selve flytningen af Kronen kræver ekspertise, og Viborg Kommune har derfor hyret Tommerup Keramik Værksted på Fyn til at hjælpe med flytningen.

Det var det værksted, som lavede skulpturerne, der blev stillet op i forbindelse med Bjerringbros 125 års byjubilæum i 1988.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce