Annonce
Viborg

Kvadratmeterprisen er højere end nogensinde før i Viborg Kommune

Liseborg Haves relativt nybyggede rækkehuse er med til at trække kvadratmeterprisen op i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm
De seneste tal viser, at kvadratmeterprisen for parcel- og rækkehuse i Viborg er på vej opad. Faktisk har de aldrig været højere.
Annonce

Viborg: Den seneste opgørelse fra Dansk Byggeri viser, at der fortsat er stabile og jævne prisstigninger på landets parcel- og rækkehuse. Prisen på et solgt hus er steget i 67 af landets 98 kommuner, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris har aldrig været så høj som nu.

Sådan er det også i Viborg Kommune.

Opgørelse fra Finans Danmarks seneste målingsperiode, der er 2. kvartal 2019, viser at prisen for et parcel- og rækkehuse i Viborg nu er oppe på 10.427 kroner. Det er en stigning på 338 kroner i forhold til kvartalet inden – og første gang nogensinde, at kvadratmeterprisen i Viborg Kommune er over 10.000 kroner to kvartaler i streg. Faktisk skal vi helt tilbage til 2008, før vi finder et kvartalstal, hvor kvadratmeterprisen krydsede den gyldne grænse på 10.000 kroner. I mellemtiden har prisen i en kort periode været nede under 8.000 kroner i 2013, men siden da er det altså med lettere udsving gået solidt op for priserne i Viborg Kommune.

Kvadratmeterprisen de sidste 10 år - alle tal er fra årets 2. kvartal. Tal fra Finans Danmark. Graf: Thomas Mark
Annonce

Stigning på landsplan

På landsplan har den gennemsnitlige kvadratmeterpris på et parcel- og rækkehus for første gang nogensinde sneget sig op over 14.000 kroner i 2. kvartal 2019. I perioden fra 2. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019 er priserne steget med 3,1 procent. Forrige år var den tilsvarende prisstigning på 3,6 procent. Tager man højde for inflationen, var prisniveauet dog højere i 2007.

- Prisstigningerne følger blandt andet af den gunstige samfundsøkonomiske udvikling, men det er værd at hæfte sig ved, at prisstigningerne er så jævne og stabile, som de er. Så det er samlet set en positiv historie, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Jacob Hangaard.

Der er samtidig et stort spænd i prisniveauet for parcel- og rækkehuse. De højeste kvadratmeterpriser findes omkring de større byer, mens prisniveauet er lavest på Bornholm og i Vestjylland.

- I Københavns Kommune er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på et parcel- eller rækkehus cirka 36.500 kroner, mens den på Bornholm kun er 7.720 kroner, selvom de seneste tre års prisudvikling tydeligt viser Bornholms stigende popularitet blandt boligkøberne, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce