Annonce
Viborg

Kvik's bredde bliver bredere: Nye gymnastikhold på programmet

Gymnastikforeningen Kvik er klar til en ny sæson med flere nye hold på programmet. Arkivfoto: André Thorup
Gymnastikforeningen Kvik har med sine flere end 1000 medlemmer og massevis af hold allerede en bred vifte af muligheder. Men til den kommende sæson bliver viften endnu bredere med hold til blandt andre udviklingshæmmede og børn, der ikke orker idræt.

Viborg: Der er allerede gymnastikhold til familier, børn, unge, voksne og seniorer.

Der er rytmehold, springhold og endda fitnesshold. Og med sæsonen 2019/2020 lige om hjørnet, har Kvik tilføjet flere nye hold.

- For første gang har vi “mini fighters”, der er et hold for nogen, som skal have lidt bevægelsesglæde, siger foreningens formand Brian Roed.

Mini fighters-holdet er skabt i samarbejde med et fitnesscenter og henvender sig til børn, der har lyst til at bevæge sig, men ikke lige ved, hvor de skal gøre det henne.

- Det er til børn, som måske ikke er helt vilde med idræt i folkeskolen. Så skaber vi et miljø med glæde, engagement og et sundt fællesskab, hvor børnene kan være sammen med nogen, der er ligesom dem, siger Brian Roed.

Udviklingshæmmede får også muligheden for at komme på et gymnastikhold ved Kvik, efter at Parasport Danmark henvendte sig angående et muligt samarbejde.

Annonce

Mangler stadig frivillige

Kvik har ligesom mange andre foreninger haft udfordringer med at finde instruktører, frivillige og forældrehjælpere. Og det har man stadig.

Men for at afhjælpe problemet har foreningen skabt valgfaget “trænerspiren” i samarbejde med en af byens folkeskoler, hvor elever udover at have timer i skolen bruger tid i hallerne som hjælpere.

På samme måde fungerer det på Bjergsnæs Efterskole, hvor valgfaget giver eleverne en gymnastikinstruktør-uddannelse.

Samarbejde

Kvik og Viborg Gymnastik-Forening, VGF, har i mange år haft et godt samarbejde.

Ud af det kom sidste år “future gym”, et initiativ til unge drenge, som gerne vil udfordres i forhold til springgymnastik.

Og i år bygger de videre med det nye hold “Viborg Mini-Elite”, der er for gymnaster mellem 16 og 19 år, som søger større udfordringer.

- Det er holdet, hvor pigerne kan nørde med rytmisk gymnastik, siger Kvik’s kasserer Vivi Aarestrup Moustsen.

Til de modne og erfarne gymnaster, som stadig brænder for seriøs gymnastik, men er blevet 25 år eller mere, har foreningerne også skabt “after elitepiger”.

Tilmeldingen til Kvik’s hold åbner på søndag den 25. august, og Brian Roed advarer om, at nogle bliver fyldt op i løbet af 10 minutter.

- Så det er med at være klar, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce