Annonce
Bjerringbro

Kvinde idømt konkurskarantæne efter 'groft uforsvarlig forretningsførelse'

Skifteretten ved Retten i Viborg har netop idømt en kvinde fra Bjerringbro tre års konkurskarantæne. Arkivfoto
En kvinde fra Bjerringbro kan i den kommende tid ikke stå i spidsen for erhvervsvirksomheder. Hun er idømt tre års konkurskarantæne.

Bjerringbro: En kvinde fra Bjerringbro-egnen er netop blevet idømt tre års konkurskarantæne. Det fremgår af en domsudskrift fra skifteretten ved Retten i Viborg.

Kvinden, Camilla-Kirstine Mørch, overtog selskabet Ringsted Ejendomme ApS i september 2017 fra sin far, Per Mørch Trouelsen, oplyser domsudskriften. Siden da har hun således fungeret som selskabets direktør, mens faren har taget sig af den daglige drift.

Ringsted Ejendomme er ifølge det centrale virksomhedsregister en tømrervirksomhed. Selskabet blev af Erhvervsstyrelsen sendt til tvangsopløsning 23. november sidste år, da det ikke havde indleveret årsrapport for perioden maj 2017 til april 2018.

Under behandlingen af konkursboet har kuratoren konstateret, at selskabet siden Bjerringbro-kvindens formelle overtagelse ikke har haft tilknyttet en konto, men i stedet har anvendt farens private konto. Selskabets økonomi har dermed været blandet sammen med Per Mørch Trouelsens privatøkonomi.

Annonce

FAKTA: Konkurskarantæne

Hvad er en konkurskarantæne?
  • Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvori den pågældende ikke hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelse (aktieselskaber, anpartsselskaber m.v.)
  • En person kan pålægges konkurskarantæne, hvis personen på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse vurderes uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed.

Hvem kan blive pålagt konkurskarantæne?

  • Personer, som har været medlem af ledelsen i en virksomhed, der er gået konkurs, kan pålægges konkurskarantæne.

Hvem kan starte en sag om konkurskarantæne?

  • Det er kurator eller rekonstruktør, der starter en sag om konkurskarantæne.
  • Kuratorer og rekonstruktører vurderer i alle konkursboer og rekonstruktionssager, om der er grundlag for at indlede en sag om konkurskarantæne.

Kilde: Domstol.dk

Ingen kommentarer

Siden 11. september 2017 har selskabet i øvrigt ikke indberettet eller afregnet moms. I konkursboet er der nu anmeldt krav for i alt knap 311.000 kroner fordelt på seks kreditorer.

Ifølge domsudskriften var det kuratorens opfattelse, at både Camilla-Kirstine Mørch og hendes far var ansvarlige for selskabets tab, da faren stod for den daglige drift, og da datteren var registreret som direktør. På baggrund af alt dette vurderede retten altså, at hun er uegnet til at drive virksomhed, og at hun "har udvist groft uforsvarlig forretningsførelse".

De tre års konkurskarantæne medfører, at hun de kommende tre år ikke må deltage i ledelsen af erhvervsvirksomhed uden af hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Avisen har inden udgivelsen af denne artikel været i kontakt med Camilla-Kirstine Mørch. Hun ønsker ikke at kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vestbadet åbner i pinsen

Annonce