Annonce
Sport

Kvindelandsholdet prøver at se positivt på omstændighederne

Sofie Junge Pedersen ser frem til at spille i Viborg igen - også selvom tilskuerantallet er mindre end normalt. Arkivfoto: Liselotte Sabroe
Kvindelandsholdet spiller onsdag aften mod Israel. Kampen er den første hjemmekamp i næsten et år, men selvom det hele er noget anderledes, så ser man positivt på tingene.

Fodbold: 14-0.

Det var det resultat, som Danmarks kvindelandshold senest spillede sig frem til, da det spillede en fodboldkamp på hjemmebanen i Viborg.

Kampen var mod Georgien og blev spillet den 12. november 2019 - altså for lige godt 11 måneder siden.

Nu skal holdet så endelig i aktion på Energi Viborg Arena igen.

- Det er altid fedt at spille på hjemmebane - nu kommer der lidt tilskuere og det glæder jeg mig helt vildt meget til - det er altid fedt at spille på hjemmebane og mærke opbakningen hjemmefra, siger Sofie Junge Pedersen, som til dagligt spiller i Juventus i Italien.

Men selvom landsholdet igen er at finde i Viborg, kommer alt ikke til at være som normalt. Fuldstændig som i Superligaen, 1. division og lignende, så må der ikke komme flere end 500 mennesker på stadion.

- Vi vælger at se positivt på, at der trods alt kommer nogen. Mange af os spiller på tomme stadions nu her, så det er bare fedt, at de kommer og så skal vi nok kunne høre dem. Det kunne selvfølgelig være fedt med fyldt stadion, men 500 er også godt, siger Sofie Junge Pedersen.

I kampen mod Georgien, var det officielle tilskuertal på 3085.

Føler sig velkomne i Viborg

Ikke nok med, at kampen skal spilles for få tilskuere, så har landsholdet også befundet sig i en såkaldt "corona-boble", hvilket vil sige, at de har ikke har været i kontakt med andre end landsholdet og hele personalet omkring.

Derfor har der ikke været skolebesøg eller lignende, som ellers plejer at være en del af hele cirkusset.

- Vi ville jo ønske, at det var som normalt. Vi kan jo altid godt mærke, at vi er rigtig velkomne i Viborg og folk kender os, så det er lidt specielt at skulle være i den her boble. Men det er jo sådan det er. Vi prøver ikke at fokusere på alt det negative - men bare være glade for at være samlet og så håber vi, at det hele snart er normalt igen, siger Sofie Junge Pedersen, som kræver fuldt fokus mod Israel.

- Vi skal ikke undervurdere Israel. Vi havde en lidt svær kamp mod dem i Israel, så vi skal være helt vildt fokuserede - vi skal bare ikke smide nogen point, så det skal vi virkelig være klar på.


Det er altid fedt at spille på hjemmebane - nu kommer der lidt tilskuere og det glæder jeg mig helt vildt meget til.

Sofie Junge Pedersen
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?