Annonce
Rundt om Viborg

Kvinden bag særlig håndboldliga kommer på besøg

Da syv-årige Magda med downs syndrom manglede et håndboldhold at spille på, dannede hendes mor, Rikke Nielsen, et særligt hold, og det udviklede sig siden til Lykkeliga, som Rikke Nielsen kommer til Frederiks for at fortælle om. Arkivfoto: Axel Schütt

Frederiks: Rikke Nielsen, tidligere landsholdsspiller i håndbold og nu kendt for at være drivkraften bag Lykkeliga, en håndboldliga for børn med et udviklingshandicap, kommer til Frederiks og holder foredrag i kulturhuset torsdag den 24. oktober.

42-årige Rikke Nielsen vil fortælle sin livshistorie med vægten på tiden efter håndboldkarrieren. Her har hun selv været ramt af kræft, men blev helbredt. For 10 år siden blev hun mor til Magda med downs syndrom. Da datteren som syv-årig gerne ville spille håndbold, var der ikke et hold, der passede til hende. Men så dannede hendes mor selv et hold, og ideen blev hurtigt en stor succes, så der nu er en hel liga med 43 hold og flere end 600 spillere i Danmark, Grønland og Færøerne.

Rikke Nielsen vil fortælle om Lykkeliga-projektet, der blandt andet beviser, at også børn med et udviklingshandicap kan opnå glæde og succes gennem sport.

Foredraget arrangeres af menighedsrådene i Karup og Frederiks, Ældre Sagen Fjends-Karup samt Viborg Bibliotekerne, der sælger billetter. Det koster 100 kroner at deltage, men så er der også kaffe og kage med i prisen.

jøp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce