Annonce
Viborg

Låste to mænd inde på toilet og tvang dem til at begå røveri på Viborg-café: Idømt to et halvt års fængsel

Efter at have holdt de to mænd indespærret i en lejlighed i Viborg, fik den 20-årige Oliver Højmark Pedersen dem til at begå et røveri mod Café Trappetorvet. Arkivfoto: Morten Dueholm
En blot 20-årig mand låste to andre mænd inde på et toilet, slog dem i hovedet og fik dem til at røve Café Trappetorvet i Viborg - da han vel at mærke et par dage tidligere var stukket af fra fængslet. Nu er de alle tre blevet dømt.
Annonce

Viborg: Hen over en aften, nat og morgen holdt en blot 20-årig mand to andre mænd fanget i en lejlighed i Viborg. Han låste dem inde, slog dem i hovedet og tvang dem til at tage det meste af tøjet af.

Dagen efter fik han de to mænd, som i dag er henholdsvis 32 og 21 år, til at begå et røveri mod Café Trappetorvet i Viborg. Røveriet mislykkedes dog, da medarbejderen afviste og ikke kunne åbne kasseapparatet.

Nu er den 20-årige blevet dømt.

Hans gerninger har kostet ham en fængselsstraf på to år og seks måneder.

Den 20-årige mand, Oliver Højmark Pedersen, nægtede sig ellers skyldig i hele sagen - undtagen den del, som drejede sig om, at han ved anholdelsen i Viborg om eftermiddagen den 7. februar var i besiddelse af en foldekniv.

Men dømt, det blev han. De to mænd, som han havde holdt indespærret, blev ligeledes dømt for at have forsøgt at røve caféen på Trappetorvet. De blev begge idømt behandlingsdomme.

Annonce

Lykkedes ikke

Det hele begyndte som nævnt aftenen før røveriforsøget i midtbyen - altså den 6. februar.

I en lejlighed på Firkløvervej havde den 20-årige slået de to andre i hovedet og blandt andet fået dem til at smide alt tøj undtagen underbukserne. Dernæst fik han dem på en eller anden måde fragtet til en anden lejlighed på Houlkærvej, hvor de tilbragte natten. Her låste den 20-årige dem inde på et toilet, og han truede dem i øvrigt også på livet.

”Hvis I går nu, så stikker jeg jer. Hvis I forlader lejligheden, fanger jeg jer og slår jer ihjel,” sagde han blandt andet til dem.

Om eftermiddagen den efterfølgende dag havde han igen truet dem med at stikke dem ned, hvis ikke de begik røveriet i Café Trappetorvet. Han gav dem også en kniv og en pose til henholdsvis at true personalet og til at lægge pengene fra kasseapparatet i.

Den 32- og den 21-årige gjorde, som der blev sagt, men det lykkedes dem som nævnt ikke at få noget ud af røveriforsøget.

Annonce

Ankede dommen

Siden den 7. februar har alle de tre mænd siddet varetægtsfængslet.

Da retten skulle lægge sig fast på straffen til den 20-årige Oliver Højmark Pedersen, lagde den vægt på, at han tidligere er straffet for lignende kriminalitet, og at tilfangetagelsen, volden og røveriforsøget i denne sag blev begået, kort tid efter at han var stukket af fra afsoning af sin fængselsstraf.

Han blev nemlig så sent som i december sidste år straffet med et års fængsel for tyveri, bedrageri og grov vold, men 2. februar lykkedes det ham at slippe fri fra fængslet. Det fremgår ikke af rettens domsudskrift, hvordan den unge mand bar sig ad med at stikke af fra fængslet.

Oliver Højmark Pedersen valgte efter domsafsigelsen af anke afgørelsen til landsretten.

Den 32- og den 21-årige erkendte sig begge skyldige i forsøget på røveri, og retten idømte dem behandlingsdomme på baggrund af deres mentalundersøgelser.


Hvis I går nu, så stikker jeg jer. Hvis I forlader lejligheden, fanger jeg jer og slår jer ihjel

Oliver Højmark Pedersen til de to mænd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce