Annonce
Viborg

Læger: Lucas hjerne tror han er ved at dø af sult

Tre-årig Lucas lider af en uhyre sjælden hormonsygdom. Nu er der håb om, at hans ekstreme vækstkurve kan stoppes. Arkivfoto: Jane Gisselmann.

Endelig har Danmarks tungeste tre-årige og hans forældre fået et svar og en diagnose: Lucas fra Roum lider af ekstremt sjælden hormonsygdom

Annonce

For fem måneder siden skrev Viborg Stifts Folkeblad historien Danmarks formentlig tungeste tre-årige, Lucas Kirkeby Kastrup Thomsen fra Roum ved Viborg.

Det skete, da Lucas forældre nærmest i desperation fortalte om Lucas, der dengang vejede 35 kilo. Til trods for en streng diæt, siden Lucas var kun seks måneder gammel.

Og selvom Lucas aldrig spiser fedt og sukker, vejer han i dag dag hele 38 kilo - næsten tre gange så meget som sin storebror.

Annonce

Hjernen tror Lucas er ved at død af sult

En meget sjælden og kostbar genanalyse har nu afsløret, hvorfor Lucas er så ekstremt overvægtig. Han lider nemlig af en uhyre sjælden hormonsygdom.

Ifølge eksperterne betyder sygdommen, at Lucas hjerne bogstaveligt talt tror, at drengen er ved at dø af sult. Derfor har hjernen sat kroppens forbrændingen så meget ned, at han på trods af sin ekstreme diæt er i stand til at tage på.

Annonce

Lucas kan hjælpe andre overvægtige

Diagnosen betyder, at Lucas nu har en mulighed for at blive behandlet for sin sygdom.

Og ifølge Jens-Christian Holm, der er børnelæge og forskningsleder af enheden for overvægtige børn og unge i Danmark, kan indsigt og forskning i Lucas meget sjældne sygdom formentlig hjælpe andre overvægtige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce