Annonce
Rundt om Viborg

Lækker brunt vand: Nye plantekasser skal i vinterhi

De nye plantekasser på Torvet i Stoholm skal i vinterhi. De afsætter nemlig brun farrve på den nye belægning, og det skal der findes en løsning på henover vinteren. Arkivfoto: Morten Dueholm
De nye planteklaser på torvet i Stoholm afsætter brune spor på den nye belægning. Nu fjernes de for vinteren for, at kommunen kan finde en løsning.
Annonce

Stoholm: De nye høje plantekasser på Torvet i Stoholm efterlader et brunligt spor på den nye lyse belægning, og nu vil kommunen fjerne kasserne for vinteren, og se om man kan finde en løsning.

"Det ser godt nok træls ud, og vi er megatrætte af det", siger Benny Christensen, der har været projektleder for områdefornyelsen i Stoholm for kommunens teknik og miljøforvaltning, til Fjends Folkeblad.

Benny Christensen har orienteret følgegruppen for områdefornyelsen om, at man i løbet af denne uge vil fjerne plantekasserne, der flyttes til Park og vejs materielgård i Viborg, hvor man over vinteren vil finde en løsning på problemet. Man er i dialog med leverandørerne af både plantekasserne og det vækstmateriale, der er kommet i kasserne, oplyser Benny Christensen. Juletræet skal snart på plads på Torvet, og inden da bliver kasserne fjernet og belægningen renset.

Om det bliver de samme kasser, der kommer retur, vides ikke. Uanset hvad skal kasserne have højere fødder, så man slipper for de træklodser, der nu ligger under kasserne.

Benny Christensen oplyser også, at man vil kigge på de felter af chaussésten, der sammen med den farvede asfalt skal dæmpe hastigheden i Vestergade. Flere naboer til felterne har nemlig klaget over gener fra støj og vibrationer fra stenfelterne, oplyser projektlederen.

Områdefornyelsen blev i august afsluttet efter adskillige års forberedelser og et år med gravearbejde i midtbyen i Stoholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Viborg FF-træner har set meget ustabilt spil efter corona-pausen

Annonce