Annonce
Rund om Viborg

Længe ønsket cykelsti er opprioriteret

Holstebrovej går lige forbi Mønsted Skole. Foto: Uffe Salomonsen
Viborg Kommune har lagt ønsket om en cykelsti langs hovedvej 16 øverst på liste for kommunens ønsker til kommende cykelstier langs statsveje på Viborgegnen. Det glæder lokal initiativgruppe.

Mønsted: Det mangeårige ønske fra borgerne i Daugbjerg og Mønsted om en cykelsti langs hovedvej 16 er nu øverst på listen over kommunens ønsker til statslige cykelstiprojekter på Viborg-egnen.

”Initiativgruppen for en cykelsti mellem Daugbjerg og Mønsted Skole” har fået besked fra Viborg Kommune om, at cykelstiforløbet er øverst på en kommunal prioriteringsliste over de cykelstier, som man ønsker, at Vejdirektoratet skal etablere langs lokale statsveje - sammen med et stykke cykelsti langs rute 16 fra Blichers Allé til Ørum, der så vil forbinde Forskningscenter Foulum og Apple stimæssigt med Viborg.

Det fortæller Kurt Mosgaard fra Mønsted, der er med i initiativgruppen, der tæller borgere fra begge byer i Fjends.

- Der skulle indleveres ønsker fra kommunen om cykelstiprojekter til Vejdirektoratet senest den 1. september, og vi har fået besked om, at ønsket om stien langs Holstebrovej nu er førsteprioritet på listen fra kommunen sammen med det manglende stykke i Tjele. Vores ønske blev også nævnt, da den nye transportminister Benny Engelbrecht (S) besøgte Viborgegnen i mandags. Og det er da glædeligt, at der er gjort opmærksom på ønsket igen. De er selvfølgeligt tankevækkende, at strækningen netop er blevet vurderet som trafikfarlig for børn til og med 6. klasse mod tidligere for alle elever, når kommunen så samtidigt giver udtryk for, at det er en sti, man gerne ser etableret, siger Kurt Mosgaard.

Han har tidligere argumenteret for, at kommunen burde gå ind i finansieringen, selvom hovedvejen er en statsvej. Det var en kommunal beslutning at placere skolen ved hovedvejen, da den blev bygget i 1963, har Kurt Mosgaard tidligere påpeget. Kommunen har i et høringssvar dog afvist, at det er en kommunal opgave at være med til at betale cykelstier langs statsveje.

I november 2017 var Kurt Mosgaard på Christiansborg hos daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) for at aflevere 403 underskrifter for at få etableret en ny cykelsti mellem Daugbjerg og Mønsted, men der er altså endnu ikke sket noget.

Her ses hovedvejen, som den strækker sig mod Daugbjerg. Foto: Uffe Salomonsen

Fra Viborg til Holstebro

Kurt Mosgaard mødtes tirsdag aften i den forløbne uge med ni andre repræsentanter for en række andre lokalsamfund, der har det til fælles, at de ligger ud til Holstebrovej. Gruppen vil presse på for, at cykelstien langs vejen bliver meget længere. - Repræsentanter fra Daugbjerg, Mønsted, Ravnstrup og Sjørup er enige om, at vi vil presse for, at der kommer cykelsti langs hele strækningen. Vores endelige mål er, at cykelstien bliver etableret på hele strækningen fra Viborg til Holstebro, så derfor vil jeg tage kontakt til landsbyer som Skave, Bjergby og Mejrup i Herning og Holstebro kommuner, der også ligger placeret direkte ved hovedvejen, og høre, om man er med på idéen. Det vil også være med til at brede den såkaldte cykelstjerne mod vest, siger Kurt Mosgaard. Håbet er, at den nye regering vil lande en bred aftale i foråret næste år, så der vil være en statspulje på 100 millioner kroner til cykelstier. Også hastighedsbegrænsning på Holstebrovej ved indkørslen til Mønsted Skole, en venstresvingsbane og skiltning har været drøftet som midler til at gøre strækningen ved skolen mere sikker.
Kurt Mosgaard bor selv i Mønsted, og han er aktiv i "Intiativgruppen for en cykelsti mellem Daugbjerg og Mønsted Skole". Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce