Annonce
Rundt om Viborg

Længe ønsket cykelsti vil koste godt 12 millioner

Det er fra Mønsted Skole og med retning mod Daugbjerg, at der er ønske om at få etableret en cykelsti, så de bløde trafikanter sikkert kan færdes langs hovedvejen. Arkivfoto: Uffe Salomonsen
Vejdirektoratet anslår, at den ønskede cykelsti mellem Mønsted og Daugbjerg vil koste godt 12 millioner kroner.
Annonce

Mønsted/Daugbjerg: Godt 12 millioner kroner. Sådan er den anslåede pris på at få anlagt en dobbeltrettet cykelsti mellem Mønsted Skole og Daugbjerg.

Det skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) i et svar på et spørgsmål fra Kristian Pihl Lorentzen (V), der er medlem af Folketingets transportudvalg og fra Ans. Han har flere gange løftet flaget i Folketinget for de lokale ønsker om en cykelsti på strækningen langs statsvejen Holstebrovej og har stillet spørgsmål om, hvor meget det vil koste at anlægge cykelstien

Benny Engelbrecht har sendt spørgsmålet videre til Vejdirektoratet, der altså anslår prisen til godt 12 millioner kroner.

"En cykelsti mellem Mønsted og Daugbjerg er højt prioriteret af Viborg Kommune, og der er overvejet en dobbeltrettet cykelsti. Omkostningerne til en dobbeltrettet cykelsti mellem Daugbjerg og Mønsted Skole vurderes at være godt 12 mio. kr." hedder det i svaret.

Også prisen for en cykelsti på hele strækningen fra Mønsted til Hagebro er på foranledning af Kristian Pihl Lorentzen blevet vurderet, og prisen på det forløb ligger i omegnen af 75 millioner kroner.

Begge overslag er i følge svaret fra Vejdirektoratet "behæftet med betydelig usikkerhed og vil være mere præcist ved endt skitseprojektering".

Annonce

Lokalt ønske

Lokalt fra både Daugbjerg og Mønsted-borgere er der over en længere årrække presset på for at få anlagt cykelstien.

Blandt andet kunne Kurt Mosgaard fra Mønsted Lokalråd på vegne af ”Initiativgruppen for en cykelsti mellem Daugbjerg og Mønsted Skole” i 2017 aflevere 403 underskrifter for cykelstien til daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Kurt Mosgaard konstaterer overfor folkebladet, at man ikke lokalt kan bruge prisoverslaget til så meget.

- Det er jo mange penge, men ikke et skræmmende stort beløb, og det er penge, der vil være givet godt ud. Det er formentlig lavet ud fra en gennemsnitspris per hundrede meter cykelsti og ikke baseret på lokale forhold, så prisen kan jo sikkert blive både højere og lavere i et egentligt projekt, siger Kurt Mosgaard.

Cykelstien er øverst på kommunens prioriteringsliste for nye cykelstier langs statsveje i kommunen - sammen med en strækning ved Ørum i Tjele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce