Annonce
Sport

Længe ventet gensyn i skoven: Mountainbike-klub trænede i mørket

Hald Ege MTB er startet op igen til træning, efter forsamlingsbuddet er steget til 25 personer. Foto: Johnny Pedersen
Hald Ege MTB mødtes torsdag aften og skulle sammen på cykel-skovtur for første gang siden, at forsamlingsforbuddet forhindrede det for nogle måneder siden.

Mountainbike: Omkring 30 rødklædte mænd og kvinder drypper lidt efter lidt ind på parkeringspladsen omkring Hald Ege Idrætscenter. De fleste ankommer på cykel, mens nogle enkelte har spændt deres tohjulede træningsudstyr bag på en bil.

Gensynsglæden var stor. Foto: Johnny Pedersen

- Kan i ikke lige vente et halvt år med at fotografere os, råber en af de herrer, som efter nogle måneder væk fra klubben skulle presse kroppen tilbage i den stramme cykeldragt.

Der bliver hilst, og flere af de fremmødte tilkendegiver overfor hinanden, hvor glade de er for at kunne træne sammen igen. På de røde trøjer står der 'Hald Ege MTB/Cykling', og det er mountainbikeklubbens første træning, siden at forsamlingsforbuddet for udendørsidræt er blevet lempet.

Da de sidste ryttere er ankommet, stiller klubbens formand Rasmus Johansen sig op på en bænk, og holder en tale til forsamlingen.

- Rigtig hjerteligt velkommen tilbage. Det bliver koldt, så det er bare med at træde i pedalerne, siger han afslutningsvist, inden klubbens træner får lov til at tage over.

Der bliver lyttet til formandens bevingede ord - stadig med afstand, og nogle havde også valgt at tage mundbind på. Foto: Johnny Pedersen

Kort efter formandens mini-tale, så kører de 30 ryttere ud i mørket. Opdelt i fire grupper - såkaldte klinger - efter niveau, begiver de sig ud i skoven.

Annonce

Sjovere at kunne køre mange sammen

På trods af, at 30 ryttere på en kold og mørk torsdag aften virker som mange, så er det ikke noget, som overrasker Hald Ege-MTB formanden.

- Vi er nok dobbelt op i forhold til en normal torsdag aften, men jeg var godt klar over, at opbakningen var der. Hovedparten af dem kører hele tiden. Det er lige meget, om det er i mudder, regnvejr, eller hvad det er. Mange har kørt i små grupper eller alene under lockdown, men det er bare sjovere at køre mange sammen, siger Rasmus Johansen.

Hald Ege MTB- formand Rasmus Johansen. Foto: Johnny Pedersen

En af dem, som ikke har kørt meget de seneste måneder, er Ib Omme, som har været medlem af klubben i halvandet år. En rygskade har forhindret ham i at cykle i noget tid, men torsdag aften er han en af dem, som glæder sig over at være tilbage.


Det sociale aspekt vægter jeg ligeså højt som bare det at køre. Det betyder jo også, at der er nogle, som kan skubbe lidt til en.

Ib Omme, rytter i Hald Ege MTB


- Det sociale aspekt vægter jeg ligeså højt som bare det at køre. Det betyder jo også, at der er nogle, som kan skubbe lidt til en, siger Ib Omme, som grundet skaden og den manglende holdtræning forventer, at pulsen kommer ekstra højt op til aftenens træning.

- Det kan meget vel blive ekstra hårdt i dag. Men lad os nu se, hvordan det går, siger han.

Annonce

Lys i mørket

Et kvarters tid efter, at de rødklædte cyklister kørte fra parkeringspladsen møder vi dem igen i Langskov.

I mellemtiden har mørket for alvor sænket sig, og det eneste, der adskiller grupperne fra det komplette mørke, er deres kraftige pandelamper og lys på cyklerne.

Her kører rytterne af Egedal, inden de begav sig længere ind i skoven. Foto: Johnny Pedersen

I en vel-dirigeret slangeformation slider de sig over stigningerne og kontrollerer cyklerne på de smalle spor. Der er så stille, at man selv på lang afstand kan høre, når de råber til hinanden.

Det blev mørkere og mørkere. Foto: Johnny Pedersen

Og på trods af, at nogle af mountainbike-rytterne ikke var på deres maksimale fysiske niveau grundet nedlukning af træningen, så var der smil at spore under de lysende pandelamper.

Hald Ege MTB træner igen på søndag, hvor formanden forventer, at der kommer endnu flere ryttere.

Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce