Annonce
Viborg

Længere byggeperiode koster sygehuset 33 millioner kroner

Forsinkelsen af byggeriet af det nye akutcenter betyder, at ikke alle planlagte ombygninger af det eksisterende hospital kan gennemføres nu. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Ekstra udgifter på 33 millioner kroner til skurby og byggeplads ved regionshospitalet tages fra kontoen til renovering af de eksisterende bygninger.

Viborg: At byggeriet af den nye hovedindgang og det store akutcenter ved regionshospitalet bliver tre måneder forsinket, betyder, at der bliver godt 33 millioner kroner færre til ombygningen af de eksisterende sygehusbygninger.

Det betyder med al sandsynlighed, at den planlagte ombygning af operationsstuerne og to sengeetager i højhuset ikke bliver til noget i første omgang.

Det har ledelsen på regionshospitalet indstillet til politikerne i regionsrådet, som den 22. august endeligt beslutter, hvilke konsekvenser de manglende penge skal have i Viborg - og specielt i Gødstrup, hvor man mangler næsten 110 millioner kroner for at gennemføre det planlagte byggeri af et helt nyt hospital.

Annonce

Mere end en milliard

I Viborg er der penge til at gennemføre en planlagt renovering af dialyseafsnittet og klinikken for nyresygdomme, en udvidelse af og renovering af hjertemedicinsk afdeling og ombygning af intensivafsnittet.

Efter de nuværende planer tages det nye akutcenter i brug til næste sommer, og det bliver formentlig urinvejskirurgisk klinik og mave- tarmkirurgisk klinik, der som de første funktioner flytter ind i de nye bygninger.

Derefter følger de øvrige funktioner gradvist frem mod årsskiftet 2019-2020, hvor det ventes, at hele det nye akutcenter med tilhørende hovedindgang er endeligt på plads.

Ombygning og nybyggeriet i Viborg kommer til at koste godt 1,1 milliarder kroner, hvoraf det største beløb kommer fra regeringens midler til såkaldte kvalitetsfondsbyggerier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce