Annonce
Sport

Lærerig studietur: Børns grundform er langt dårligere end tidligere

En flok talentudviklere fra Viborg har været på studietur. Privatfoto.

Viborg: Udvalgte talentudviklere fra Viborg har været på en tre dage lang studietur. På turen besøgte de en række af de fremmeste talentudviklingsmiljøer i Vestdanmark. Turen var arrangeret af Viborg Elite i samarbejde med Herning Elite og Elitesport Holstebro. I alt deltog 15 personer med reference til Viborg Elite.

- Målet med sådan en tur er at søge inspiration hos de bedste. Det skal hjælpe os til at udvikle vores idrætsmiljøer i Viborg. Det handler både om at få viden og erfaringer, men også om at blive begejstret, opleve samt få drive, energi og lyst til at gå hjem og gøre en forskel, siger elitekoordinator i Viborg Elite, Lone Simonsen.

- I den sammenhæng giver det rigtigt meget at møde engagerede eksperter og ildsjæle, som selv er lykkedes med at skabe unikke idrætsmiljøer - og forhold, siger hun.

Studieturen kom i stand via et samarbejde mellem tre kommuner - nemlig Viborg, Herning og Holstebro - og bød blandt andet på besøg hos talentudviklere fra Flying Superkids, Århus 1900 atletik, Aalborg Sportskarate, Aalborg Idræts Gymnastik, Team Danmarks test- og træningscenter i Aarhus samt forskere inden for talentudvikling.

Oplægsholderne kom blandt andet ind på betydningen af at give trænere gode vilkår og pegede på, at succesrige klubber ofte er gode til at skaffe betydelige midler til at ansætte trænere.

Et andet emne var, at børn og unge i dag kommer til klubberne med langt dårligere grundform og motorik end tidligere. Det betyder, at talentmiljøerne har mere travlt og skal arbejde mere systematisk, hvis de skal nå at skabe konkurrencedygtige atleter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Margrethe sejler igen

Annonce