Annonce
Viborg

Lærerkreds ser gerne mere kontinuitet i chefstillinger

Jeanette Winter, formand for Viborg Lærerkreds, mener, at en skolechef mest af alt skal være skolemand(kvinde). Foto: Preben Madsen
Viborg Kommune sagde mandag farvel og tak til skolechef Claus Drachmann Kaasby-Wang. Den fjerde skolechef på knap 10 år skal nu støves op.
Annonce

Viborg: Rekrutteringsfirmaerne klager næppe over, at der i de kommunale cheflag er gennemtræk. De har nok at lave.

Viborg Kommune sagde i december 2010 farvel til en skolechef, der hele 12 år havde beklædt posten. Siden har det været så som så med kontinuiteten. Efter sommerferien begynder direktøren i børn- og ungeforvaltingen jagten på den fjerde skolechef efter førstnævnte.

Mandag formiddag blev skolechef Claus Drachmann Kaasby-Wang kaldt til møde på rådhuset. Efter mødet kunne han i sin bil sætte kursen mod til sit hjem i Aalborg. Nu uden job og uden titel. Han begyndte indretningen af sin arbejdsplads på rådhuset i Viborg den 1. maj 2018. Godt 18 måneder blev det til.

- Det er klart, at de mange udskiftninger på denne post betyder noget for kontinuiteten. Det tager tid at opbygge relationer og få indarbejdet nogle kulturer for samarbejde og så videre, siger formanden for Viborg Lærerkreds, Jeanette Winther.

Er Viborg Kommune dårlig til at ansætte ledere, når der er så stor udskiftning?

- Det kan godt være, at man skal være bedre til at kigge efter de rigtige ting, når man ansætter ledere. For os er det jo vigtigt, at en skolechef er en skolemand, der brænder for børnene og undervisningen af dem. Naturligvis er det også vigtigt, at en skolechef går meget op i ledelse, men det vigtigste må være, at han eller hun ved, hvad der foregår ude på skolerne og i klasserne, siger lærerkredsformanden.

Formanden for Skolelederforeningen i Viborg Kommune, Hasse Valdemar Mortensen, understreger, at en skolechef er en nøglefigur i skolevæsenet.

- Derfor betyder kontinuiteten naturligvis noget. Når det så er sagt, så fungerer skolevæsenet jo også, selvom der måske de seneste år har været nogen udskiftning, siger Hasse Valdemar Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Annonce