Annonce
Viborg

Lærer bortvist fra Overlund Skole: Har sendt krænkende billedmateriale til elev og kollega

En lærer er bortvist for at have sendt krænkende billedmateriale til elev og kollega på Overlund Skole. Arkivfoto: Morten Dueholm
En yngre mandlig lærer er blevet bortvist fra Overlund Skole efter at have sendt krænkende billedmateriale til en elev og en kollega. Sagen er politianmeldt.

Viborg: Overlund Skole fik i weekenden kendskab til, at en lærer på skolen har sendt krænkende billedmateriale til en af skolens elever fra 8. klasse. Den pågældende medarbejder har ikke længere sin gang på skolen.

Særlig Efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter at have fået en anmeldelse.

- Vi har faktisk fået to anmeldelser. Det drejer sig om en kollega og en elev i 8. klasse, som har modtaget blufærdighedskrænkende billeder, fortæller Christian Toftemark, der er leder i Særlig Efterforskning.

Den bortviste lærer er en yngre mand.

- Vi har endnu ikke sigtet ham, men det gør vi i morgen. Vi har ligeledes modtaget det billedmateriale, der skulle være sendt, og der er grund til at sigte manden, siger Christian Toftemark.

Det er ikke lang tid siden, at en lignende sag kørte i Skive, hvor flere anmeldelser blev sendt til politiet, efter at pressen skrev om sagen. Derfor afventer politiet nu og ser, om der sker det samme i dette tilfælde.

- Jeg kan formentlig fortælle mere midt i næste uge, siger Christian Toftemark.

Skoleleder på Overlund Skole, Peter Rasmussen, har sendt en meddelelse ud til forældrene på skolen. Han skriver i meddelelsen, at det er yderst begrænset, hvad ledelsen må fortælle i personalesager, og derfor har man heller ikke mere information på nuværende tidspunkt.

Torsdag aften holdtes et møde med forældrene til de børn, der har haft den pågældende lærer, og fredag morgen taler skolen med de børn, der har haft læreren.

I første omgang blev det oplyst til folkebladet, at det var en lærervikar, der havde sendt de krænkende billeder. Det er dog ikke korrekt. Det var en fastansat lærer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce