Annonce
Viborg

Læsegrupper er kulturmøder på tværs af samfundslag

Der læses både moderne og klassisk litteratur. Arkivfoto

Viborg: Siden 2010 har Læseforeningen oprettet læsegrupper og uddannet læseguider, som skal være med til at samle forskellige mennesker om deres fælles kærlighed for litteraturen.

I modsætning til andre lignende læsefællesskaber, adskiller læseforeningens grupper sig ved, at de har en læseguide ved roret, som både udvælger og oplæser litteraturen.

Nu støtter Spar Nord Fonden så Læseforeningens arbejde med 250.000 kroner for at udbrede læsegrupperne bredt i Midt- og Vestjylland. Her kommer til at være otte læsegrupper, hvoraf den ene kommer til at være i Viborg. Mette Steenberg, som er daglig leder i Læseforeningen, er glad for samarbejdet med Spar Nord Fonden.

- Vi har i Danmark en lang tradition for at mødes i meningsfulde fællesskaber pa tværs af samfundslag i foreningslivet, og vi ved, at lokalt, frivilligt engagement er med til at styrke tillid mellem mennesker og demokratiet. Det er denne foreningstanke, vi arbejder for at videreføre i Læseforeningen, og det er denne vision, vi deler med Spar Nord Fonden, fortæller Mette Steenberg.

Den viborgensiske læsegruppe mødes hver mandag på biblioteket fra 16 til 17.30. Ønsker man at blive læseguide, kan man sende en ansøgning til zineth@laeseforeningen.dk senest fredag den 8. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce