Annonce
Bjerringbro

Læser spørger: Hvorfor har Bjerringbro ikke noget testcenter?

Borgere efterlyser et corona-testcenter i Bjerringbro. Billedet er fra Aarhus. Arkivfoto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix
En del borgere i Bjerringbro har undret sig over, hvorfor der ikke er noget testcenter i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: En læser har henvendt sig til folkebladet og vil gerne have svar på, hvorfor der ikke er noget corona-testcenter i Bjerringbro.

- Vi er nogle borgere i Bjerringbro, der undrer os over, at vi ikke har et testcenter i byen, vi er trods alt godt 7400 borgere, og en del af os er af samme grund ikke blevet testet. Vi har et sundhedshus og lukkede haller og skoler til formålet. En særlig udsat gruppe af borgere kan ikke klare både at tage tog og bus for at komme til Viborg og blive testet eller vaccineret, når vi får det tilbudt, skriver læseren, der fortæller at hun selv er blevet testet i Randers, da hun kunne tage bussen direkte til testcentret og tilbage samme vej.

- Vi betaler jo en del skat - også til Viborg Kommune - så det føles ikke rimeligt, at mange i Bjerringbro er udelukket fra såvel test som vaccine i fremtiden, skriver spørgeren til sidst.

På redaktionen i Bjerringbro har vi talt med både omsorgschef hos Viborg kommune, Maila Tandrup og lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen.

Hos Viborg Kommune kan Maila Tandrup fortælle, at det ikke er en beslutning, man tager der, men at det i regionen, at sådan noget bestemmes.

Hun så dog gerne, at man fik flere testcentre rundt omkring i Viborg Kommune - ikke kun i Bjerringbro, men også i andre af de mindre byer, som man eksempelvis har gjort i Favrskov Kommune.

Her har man siden starten af januar haft teststationer i både Hammel og Hadsten, hvor der bare mellem den 7. og 12. januar mødte mere end 4000 borgere op for at blive testet.

Succesen førte til, at man i en periode udvidede tilbuddet til at omfatte alle fire hovedbyer, så også Hinnerup og Ulstrup kom med.


Det er ikke tilfældet i Viborg Kommune, hvor smittetrykket længe har været lavt, og det er ud fra det, at vi foretager en daglig vurderin

Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør hos Region Midt


Per Sabroe forklarer, at årsagen til, at man netop gav Favrskov Kommune mulighed for at have flere mobile testcentre, skyldes, at der netop var et stigende smittetryk i Favrskov Kommune i december og januar måned.

- Det er ikke tilfældet i Viborg Kommune, hvor smittetrykket længe har været lavt, og det er ud fra det, at vi foretager en daglig vurdering, siger han til avisen.

Skulle smittetrykket stige, vil man også overveje at sætte mobile testcentre op i eksempelvis Bjerringbro.

Smittetallet i Viborg Kommune har ligget lavt i et godt stykke tid. De seneste fem dage har der således kun været syv nye smittede og den 2. februar var der ingen nye smittede i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce