Annonce
Viborg

Læserbrev: Ændring af plejehjems negative kultur kan begynde med nye navne

Det er ikke lige meget, om man kalder det plejehjem, plejecenter eller noget andet, mener læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Det skal siges, at de allerfleste ansatte i plejehjem/plejecentre gør et umådelig stort og rosværdigt arbejde i dagligdagen. Det bør vi takke dem for.

Dog kan vi finde mange beviser på, at der er mange skjulte uetiske og ufaglige plejesvigt, som er uacceptable og svære at komme til livs, fordi det foregår i et lukket miljø.

Ansattes image i plejehjem/plejecentre bør hæves eller ændres. For mig at se kan det kun ske ved en ændring af uddannelsen med højere fokus på den komplicerede demenspleje og den deraf følgende komplicerede somatiske pleje og med øget tilsyn i døgnets løb. En sådan justering af nuværende uddannelse behøver ikke at koste mere end nu.

Uddannelsen i dag burde være fyldestgørende nok, da den nye demensviden i høj grad indgår i nuværende uddannelse. Det er efterlevelsen, der svigter. Derfor skal der en forandring til.

Befolkningen er blevet noget skræmt over TV2-udsendelsen om svigt på plejehjem. Så også af den grund bør begrebet: ”Plejehjem/plejecentre” ændres til nyt navn.

Plejecentre giver tanker i retningen af storcentre, bycentre og lignende. Navnet bør tilkendegive, at det er hjem for ældre: Navnet kan være ”Ældre Hjem.”

Efter de ansatte har gennemgået den justerede uddannelse til ”Ældre Hjem” skal stillingsbeskrivelsen også ændres: F. eks. ”Hjemmeassistent”, ”Ældrehjemsassistent” ”Praktisk hjælper”, eller ”Døgnhjælper”. Der kan nok findes endnu bedre titler. Kun fantasien sætter grænsen.


Plejecentre giver tanker i retningen af storcentre, bycentre og lignende. Navnet bør tilkendegive, at det er hjem for ældre: Navnet kan være ”Ældre Hjem.”

Villy Hoffmann


Lønnen bør hæves for ansatte i ”Ældre Hjem”, som har fået den justerede uddannelse. Der skal være forskel på lønnen for medarbejderne i ”Ældre Hjem” og i hjemmeplejen, da det jo er dem med de allermest krævende og tunge plejebehov, som må bo i ”Ældre Hjem”.

I dag har man mange steder sparet mellemlederne væk. Det går bare ikke. Det er mellemlederen, der lægger holdningen, atmosfæren, etikken, det psykiske miljø og fornuftig brug af ressourcer og tid.

En mellemleder i ”Ældre Hjem” kan f. eks. dække fra omkring 15-30 beboere og selv indgå i en del af de daglige aktiviteter.

Institutionslederen kan måske frigøres for visse administrative opgaver og selv indgå som mellemleder dog afhængig af ”Ældre Hjem”s indretning og størrelse.

Mine tanker bygger på erfaringer igennem 40 år som mandlig sygeplejerske, som har haft ansvar som afdelingssygeplejerske i medicinsk genoptræningsafdeling, oversygeplejerske for psykiatriske afdelinger og forstander for et plejehjem.

Læg mærke til de forandringer, der skete med åndssvageforsorgen, da man ændrede titlen fra åndssvag til psykisk og fysisk handicap. Plejepersonalet: Fra omsorgsassistent til socialpædagog. Institutionerne fik nye navne. Her kan man også se, hvad ordene kan betyde for kvaliteten, når opfattelsen og situationen får nyt indhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce