Annonce
Debat

Læserbrev: Børn, mødre og stater

Jørgen Grimstrup

Læserbrev: Der er mange stater i verden. En af de sidst tilkomne er Islamisk Stat (IS), der dog befinder sig i en noget forpjusket – ikke at forveksle med totalt afvæbnet – tilstand. IS nåede ikke at få skabt et system med faste procedurer for statsborgerskab.

Det er måske heller ikke afgørende, for det land, man vil ofre sit liv for – Grundtvig: ”Har for Fædrelandet Ild” – har man på en måde løst statsborgerskab til. Dermed har jeg også antydet, at de mødre, der opholder sig med børn i de kurdiske fangelejre al-Hol og al-Roj for IS-krigere med koner og friller, er statsborgere i Islamisk Stat, selv om de har papir på et dansk statsborgerskab.

Derfor argumenterer nogle – lytter man til Danmarks Radio (ikke at forveksle med IS’ Radio), er det de fleste og samtidigt også mennesker af højeste moralske karat, dvs. fra partier til venstre for Socialdemokratiet – skal mødrenes børn og mødrene selv bringes ”hjem” til Danmark (på danske skatteyderes regning). Men hvad med fædrene, skal de ikke også ”hjem” til Danmark på skatteydernes regning? De har vel lige så stor ret til børnene?

Selv om jeg ikke mener, at mødre og fædre med dansk tilknytning, måske endda dansk statsborgerskab, i al-Hol og al-Roj skal ”hjem” til Danmark sammen med deres børns evt. hjembringelse, er der grund til at gøre det alligevel.

Al-Hol og al-Roj ligger i de kurdiske selvstyreområder i Syrien, og kurderne ønsker, at vi bringer syrienskrigere, der har haft ophold i Danmark eller haft dansk statsborgerskab, hjem til domfældelse i Danmark, så kurderne kan fokusere på at genopbygge deres områder og forsvare dem mod Assads syriske og Erdogans tyrkiske tropper. Det var trods alt kurdiske militser, der nedkæmpede IS’ hære i Nordsyrien, ikke danske tropper.

PS. Venstrefløjen hadede Trump. Sjovt nok har EL og Trump samme syn på danske og andre vestlige statsborgere i de kurdiske fangelejre: De skal bringes til domfældelse i Danmark osv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce