x
Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Buldrende mountainbikere uden mådehold

Jens Frydendal fra Danmarks Naturfredningsforening er langt fra begejstret for, at der er planer om endnu mere mountainbike i den viborgensiske natur.

Læserbrev: ”Mountainbikesporten buldrer frem i naturen omkring Viborg”, erklærer et par bredt smilende mountainbikebosser i fredagens avis og fastslår, at de ikke har oplevet konflikter med deres fremadbuldrende sport.

Nu kan det godt være, at man i de kredse opfatter konflikter som noget med skarpe søm i trærødderne, som man har set andre steder i landet - det er der ikke tradition for i Viborg. Fra Danmarks Naturfredningsforenings side har vi ad de formelle kanaler forsøgt at beskytte især de bynære skove mod den fremadbuldrende bølge af mountainbikeanlæg med tilhørende hårdtpumpede cykellignende maskiner.

I første omgang trak Miljøstyrelsen det røde kort, da man ville omdanne Undallslund Skov til et sådant idrætsanlæg, men pludseligt kom der fra styrelsen en hel ny fortolkning af Skovlovens § 11, der forbyder etablering af anlæg og gennemførelse af terrænændringer. En regel der hidtil har beskyttet skovene mod så voldsomme anlæg, som dem der nu buldrer fremad i stort set alle kommunale skove omkring Viborg og Bjerringbro. Pludseligt var der grønt lys for anlæg til netop mountainbikes.

I Viborg Naturpark fik man lavet en fin rapport, der anbefalede zoner, som friholdes for mountainbikes. Den rapport samler sikkert støv på en kommunal hylde - i al fald zig-zagger mountainbikeruterne lystigt gennem det, som mountainbosserne kalder et ”fedt og unikt terræn i Klostermarken og Ødalen” - altså kernen af Viborg Naturpark.

Og det bliver værre endnu. Mountainbikeindustrien - med gode kommunale støttekroner i ryggen og massiv opvartning af Viborg kommunes embedsværk - har planer om at buldre endnu højere i fremtiden. Store nationale og internationale arrangementer skal trække mange hundrede af de hårdtpumpede cykler med tilhørende ryttere ud i skovene omkring Viborg.

Det er muligt, at man gennem et par mørke mountainbikebriller ikke kan få øje på konflikter med andre mere stilfærdige brugere af skoven. Hvis man imidlertid buldrer videre med den hast, man lægger op til i artiklen, skal man nok nå op på samme niveau af konflikter, som man har set mange andre steder i landet, hvor man heller ikke har haft sans for at vise mådehold, hvad angår rovdrift på de bynære naturværdier.

Annonce

Brødtekst

Jens Frydendal
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce