Annonce
Debat

Læserbrev: Hvorfor lader man campister overnatte gratis i byen?

Oversigtsbillede over området. Arkivfoto

Læserbrev: Når jeg læser indlægget i VSF torsdag den 15. marts om forslag til placering af bynær autocamperplads, denne gang ved kasernen, over for kirkegården, opstår hos mig igen spørgsmålet: hvorfor vil man oprette en parkeringsplads med 24 timers gratis parkering til en udvalgt gruppe af feriegæster? Og derved lade netop dem (der nu er plads til) slippe for at betale for overnatning i byen?

Behovet for turisters bynære parkering må vel primært ligge i dagtimerne, når seværdigheder og butikker har åbent. Altså skulle det være nok at lave en parkeringsplads til autocampere med åbningstid f. eks. kl. 8-18. Efter dette tidspunkt må de formodes at køre videre til et overnatningssted. Er de ikke færdige med Viborg, kunne det jo passende være Viborg Sø Camping.

I Danmark er det tilladt at overnatte på offentlige parkeringspladser, hvis det ikke strider mod lokale vedtægter. Opholdet må dog ikke tage karakter af camping (Dansk Campingunion). Men et 24 timers ophold med måltider, personlig hygiejne og evt. hundeluftning vil ofte ikke kunne undgå at udvikle sig til et regulært campingophold.

Der er ingen garanti for, at campister indtager deres måltider på byens spisesteder, og der vil således være potentiel risiko for, at der bortkastes kafferester, pastakogevand og opvaskevand i græsset. Tankegangen kan godt være, at man skiller sig af med så meget som muligt for ikke at belaste sit eget interne system. Næste overligning skal måske også være så billig som muligt.

Når man har valgt at feriere i autocamper, ved man, at der er nogle vilkår, der følger med. Problem med parkering i byer et af dem. Mange medbringer cykler for at klare det problem.

Her i byen har vi en campingplads, der oven i købet ligger i gåafstand fra bymidten. Hvor meget mere kan autocamperfolket forvente?

Undertegnede har 30 års erfaring som Camp-let-campist i ind- og udland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Så har jeg pludselig ansigt på to døde

Annonce