Annonce
Viborg

Læserbrev: Larm i idyllen

Rødding er dejlig, men trafikken er slem, mener læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Læserbrev: Rødding by i Tjele bliver i den offentlige by-beskrivelse præsenteret som en attraktiv og helstøbt bolig-by med kort afstand til Viborg og en velbevaret bykerne med adgangsmuligheder til attraktive bynære landskaber ved søen i et kuperet terræn.

Den beskrives som en by, der sikrer helhed og sammenhæng i hverdagslivet med blandt andet indbydende løbe- og cykelruter og samlingspunkt for vandreture søen rundt med madpakke og fiskestang. Byen råder også over skole med overbygning, børnehaver, vuggestuer, smuk kirke og indkøbsmuligheder. Altså et meget attraktivt sted at bosætte sig for familier med børn.

Men hvordan skal man komme levende og helskindet hen til de tilbud, der bliver beskrevet?

Og hvordan skal det lykkes at fange en fisk eller nyde sin madpakke i fredelige og rolige omgivelser?

At bo på Kirkegade eller på Enghavevej i Rødding kræver mod og påpasselighed i forhold til den tunge trafik og landbrugsmaskiner, der både dag og nat passerer med høj fart gennem byen. Der er ustandseligt et meget højt støjniveau med larm fra tung trafik, motorcykler og landbrugsmaskiner.

En tur til købmanden på Kirkegade kræver mod. Motorkøretøjerne gennem byen nedsætter hastigheden ind mod byens centrum (forsamlingshuset), for så at gasse uhæmmet op i begge retninger, vestpå mod Viborg eller nordøstpå mod Vammen og Løvel.

Beboerne kan dårligt nok komme ud af egen indkørsel eller på gåben komme til de attraktive omgivelser. Hvis man ønsker at nyde sommerlivet i haven, sker det med konstant larm fra tung trafik og landbrugsmaskiner, så man dårligt kan tale sammen. Det er svært at have børn løbende rundt at lege i de naturskønne omgivelser, for de skal jo passere Kirkegade og Enghavevej for at komme ned til byens attraktive sø.


At bo på Kirkegade eller på Enghavevej i Rødding kræver mod og påpasselighed i forhold til den tunge trafik og landbrugsmaskiner, der både dag og nat passerer med høj fart gennem byen.

Henny Hestbek, Rødding


I Røddings bykerne ligger vores smukke kirke. Jeg har oplevet, at der ved kirkelige handlinger er så meget larm fra Kirkegade, at man næppe hører, hvad præsten prædiker.

Jeg opfordrer indtrængende til, at politi og kommunale myndigheder sørger for opsætning af chikaner gennem Rødding by, så farten automatisk nedsættes, og så den tunge trafik og landbrugsmaskinerne kan vælge veje udenom byen.

Det vil i høj grad være medvirkende til at sikre en helhed og sammenhæng i hverdagslivet for de familier, som bor i Røddings velbevarede bykerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce