Annonce
Debat

Læserbrev: Politi, domstole og kriminalforsorg savner flere HK-hænder

Hans Christian Fløe. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Strafferetskæden er under pres. Ikke kun politifolk, dommere og fængselsbetjente er hårdt pressede. Det er HK'erne også. De har brug for flere kolleger, der kan være med til at løfte opgaverne - og aflaste de andre medarbejdergrupper, så de kan koncentrere sig om deres kerneopgaver.

I øjeblikket er der så meget pres på dansk politi, domstolene og Kriminalforsorgen, at justitsminister Nick Hækkerup (S) har valgt at udskyde forhandlingerne om et nyt politiforlig.

Meningen var ellers, at der skulle komme et nyt fireårigt forlig i efteråret, fordi den nuværende politiske aftale udløber til nytår. Men justitsministeren har meldt ud, at der er så store udfordringer i politiet og hos anklagemyndigheden med manglende ressourcer og overarbejde, at der er brug for mere tid.

Fængselsbetjentene er også pressede - mange forlader i desperation jobbet - og domstolene er så udfordrede af stigende sagsbunker og sagsbehandlingstid, at dommerne har råbt vagt i gevær. Og selv om Regeringen har besluttet at afsætte 7 mio. kr. til ansættelse af flere dommere i 2020, så er spørgsmålet, hvor meget det vil lette de hårdt pressede medarbejdere?

Også HK'erne i hele strafferetskæden må løbe stærkere, end de nogensinde har gjort, på grund af en større opgavemængde og et skrumpende antal kontoransatte.

I Midt- og Vestjyllands Politi er der eksempelvis forsvundet fire HK-stillinger fra lokalstationerne til Politiets Administrative Center, og hos Kriminalforsorgen i Viborg er antallet af kontoransatte reduceret fra fem til tre.

Når jeg som formand for HK Stat MidtVest taler med de tillidsvalgte hos politi, domstole og kriminalforsorg, bliver jeg bekymret. Det er ord som korte frister, nulfejlskultur, alt skal presses igennem og overholdelse af tidsfrister, der fylder.

Mange HK'ere fortsætter ufortrødent kampen. Men for nogle begynder presset at have en negativ betydning. Og jeg spørger mig selv: Hvor lang tid kan de holde til det, inden de bukker under og må sygemeldes med stress eller vælger at droppe loyaliteten og søger andre steder hen?

Jeg synes, at man, når politiforliget skal forhandles på plads, skal se på, hvordan der kan tilføres mere administrativt personale i form af HK-hænder til politi og kriminalforsorg. Og beslutter man sig for også at kigge på domstolene, gør det bestemt ikke noget.

HK-hænder, der kan være med til at løfte opgaverne - og aflaste de andre medarbejdergrupper, så de kan koncentrere sig om deres kerneopgaver, mens HK'erne klarer det administrative - kan kort sagt være en del af løsningen.


Jeg synes, at man, når politiforliget skal forhandles på plads, skal se på, hvordan der kan tilføres mere administrativt personale i form af HK-hænder til politi og kriminalforsorg

Hans Christian Fløe, formand for HK Stat Midtvest
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce