Annonce
Debat

Læserbrev: Politianmeldelser af farlig hund hjælper ikke

<p>»Max« har fået flere politianmeldelser på halsen - men endnu har politiet ikke gjort noget for at stoppe hunden, der huserer i Karup. Privatfoto</p>

Beboere i Karup frygter for løs hund i området, der for nyligt forcerede et hegn og kom ind på privat grund - politiet afviste at gribe ind. Det er mindst tredje gang, at hundens ejer politianmeldes.

Denne hund har bidt flere i Karup, og senest hoppet over et 1,2 m hegn ind på privat grund, for at bide to små hunde. Søndag den 8. maj 2016 kom Max løbende løs hen ad Hvidtjørnen i Karup. Den havde en kraftig lænke om halsen, som var samlet med en hængelås. Lænken var revet midt over, fra hvad den havde stået lænket til.

Annonce

Vores to små hunde løb og legede, ude i forhaven på vores grund, som er hegnet ind. I forhaven er vores datter på 8 år, naboens dreng på 3 år, samt min kone. Rottweiler »Max« hoppede over hegn og hæk på 1,2 m, og ind i vores have for at få fat i vores hunde.

Rottweileren jagtede vores hunde, og børnene blev meget bange. Naboen kom til hjælp, og min kone fik hurtigt løftet børnene over hækken til naboen, så de var i sikkerhed. Herefter fik hun fat i begge vores hunde og løftede dem op i nakkeskindet en i hver hånd, så rottweilere ikke kunne nå dem, men rottweileren hoppede op af min kone, pressede hende mod væggen af huset, og bed efter vores hunde.

Min kones ben har en del ridser fra kløerne på rottweileren.

Min kone fik også vores hunde over hækken, og naboens dreng tog imod, men ikke kunne holde, da de var meget bange, og løb rundt ude på vejen. Endnu nogle naboer kom til hjælp og fik rottweileren bundet til en pæl i vores have. Naboens dreng hentede ejeren, og hun kom for at hente rottweileren.

I mellemtiden havde min kone ringet til politiet, som foreslog, om det ikke var fint, hvis bare ejeren sagde »undskyld«. Nej det er det bestemt ikke, og vi fastholdt anmeldelsen, da det kunne være gået grueligt galt for både børn, hunde og min kone.

Ejeren ikke så meget som undskyldte for hændelsen, men tog bare sin hund og gik. Vi fandt hurtigt ud af, at hunden før har bidt flere mennesker, og at flere har polianmeldt det, uden at der sker noget som helst.

Vi ringede til Viborg Politi tre dage efter for at høre, hvad der skete i sagen, og forklarede Poul Østergaard, Midt- og Vestjyllands Politi, Viborg, at det jo ikke var første gang, hunden har bidt mennesker, hvortil Poul Østergaard svarede: »Det er jo længe siden den sidst har gjort noget«.

Vi nævnte, at vi ikke syntes, det er rimeligt, at vi og børnene skal gå i frygt for, hvornår hunden igen kan hoppe over hegnet og ind til vores børn. Hertil svarede Poul Østergaard: »Eller i kan glæde jer over, den ikke har været der igen.« og »Vi kommer til sagen på et tidspunkt, kan ikke sige hvornår.«

Det er så den hjælp, man kan få, når man hører under Midt- og Vestjyllands Politi, Viborg, eller mangel på samme, hedder det vist. Kan det virkelig være rimeligt, at en hund kan få lov at bide flere mennesker, som har politianmeldt det, uden at der sker noget?

Nedenstående personer har politianmeldt ejer og hunden »Max« og har givet os tilladelse til at blive nævnt her. Tilfældene har alle tilfælles, at den går efter mindre hunde, og så dens ejer, når de prøver at forsvare deres hund.

2009: John V Nielsen, Poppelvej 24, 7470 Karup. Bidt i hånden, efterfølgende artikel i Viborg Stift Folkeblad den 20. august 2009.

2014. Ib Jensen, Urfuglevænget 40, 7470 Karup. Bidt i armen.

2016, 8. maj. Susanne og Kenneth Franz Jensen, Hvidtjørnen 10, 7470 Karup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce