Annonce
Viborg

Læserbrev: Regionsmester i trafik? På landet bider forældrene negle, når børnene skal cykle i skole

 Carsten Christensen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Læserbrev: Overraskelsen og glæden var stor, da jeg så artiklen i Viborg Stifts Folkeblad om, at ”Viborg ligger nummer 1 i Midtjylland, regionsmester i sikker trafik” 13 juni 2020. Glæde over, at den kommune, som jeg bor i, gør så meget for at sikre børns færden til og fra skole. Glæde over at Viborg scorer 80 point ud af 100 mulige og dermed er topscorer i Midtjylland, glæde over at børn i det nære af Viborg by sikkert kan færdes til og fra skole, glæde over at forældre trygt kan sende deres børn afsted de steder, hvor der er blevet gjort noget.

Men ingen gode sager uden at der også er lidt malurt til bægeret. For overraskelsen var stor, da vi er mange, der kæmper en kamp for sikre skoleveje, og som ikke kan se, at der sker noget. Viborg kommune har en prioritetsliste for at forbedre skoleveje, og der er det område, jeg sidder i, heldigvis højt på listen.

Det har også kun taget langt over tredive år at nå dertil. Uden for Viborg by, i landområderne sidder der stadig forældre og bider negle helt ind til knoglen, hver gang at de sender deres børn afsted til skole. Tanken om, at deres dyrebareste skal cykle langs hovedveje og biveje, hvor store lastbiler, landbrugsmaskiner og biler kører med stor fart, for det er jo på landet. Der er dejligt herude, hvor der er højt til skyerne, men det er ikke så rart, at de veje, der fører mod og fra Viborg by, ofte bliver brugt til test af bilers hastighed, motorcyklers ditto og enkelte lastbilchaufførers talen i håndholdt telefon, imens de kører 80-90 km/t igennem de mindre byer i kommunen.

Heldigvis har Viborg Byråd og borgmesteren kigget mod vest og kan se de problematikker, der er med skolevejen imellem Daugbjerg og Mønsted skole. Vi ligger højt på listen over prioriteringer, men at ligge højt er ikke det samme som, at der sker noget.I artiklen 22 juni 2020 i Viborg Stifts Folkeblad kunne man se overskriften ”Længe ønsket cykelsti vil koste godt 12 mill.” Ovre i Folketinget sidder der lokale folk, som har arbejdet hårdt på at hjælpe os for at få en cykelsti. Folk fra flere partier har spurgt trafikministeren og har fået svar.

Nu har Vejdirektoratet så lavet et estimat, stadig uden at lave en projektering, på 12 mill. kr. for en dobbeltrettet asfalteret cykelsti imellem Daugbjerg og Mønsted. Selvfølgelig vil det være nummer 1 at få en sådan en, så skoleelever trygt kan køre imellem de to byer, turister kan køre i sikkerhed på vej til områdets attraktioner, alle kan cykle ind og handle uden at skulle frygte for deres liv, og forældre kan allerede fra en tidlig alder lære deres børn at cykle.

Men det behøver slet ikke at koste så meget, hvis det er derfor, man nøler lidt. Vi har ønsket at få en cykelsti, og vi har ønsket at få en sikker indkørsel til skolen beliggende med indkørsel ud til Holstebrovej, og jeg tror, at jeg kan tale på manges vegne når jeg siger, at vi sagtens kan nøjes med en lille sti eller en dobbeltrettet sti på beton mel eller stampet stabilgrus. Hvis vi blot får muligheden for at fragte os sikkert, vil jeg sige, at er der bare trampet en sti i sikkerhed for vejen, så ville jeg være glad.

Den sidste udtalelse står for egen regning, men hvis vi da bare kunne se, at der sker noget, kunne vi bare få lov til at komme til et møde med Vejdirektoratet og kommunen om vores ønsker og håb, kunne vi bare få lov til at vise de pågældende politikere og ingeniører og fagfolk, hvilke problematikker der er, hvilke farer der er og hvilke muligheder der er.

Arranger et møde, hvor I hører lokalbefolkningen, hvad den tænker og del jeres tanker og visioner med os. Ikke noget højtflyvende politik med håb om et ekstra kryds fra en vælger til næste valg, men en generel bekymring for, at der sidder vælgere i kommunen, som ikke bor i storbye,n og som også har ret til at få noget, der kan gavne samfundet og højne sikkerheden.

Måske kan vi så derefter modtage den fornemme pris igen med et højere point tal og bevare tanken om, at Viborg Kommune gerne vil være en kommune kendt for de gode muligheder for at stille bilen, sætte sig på jernhesten og bevæge sig fra a til b på en sikker og sund måde.

Så kære folkevalgte og vejdirektoratets fagfolk, ring eller skriv og lad os sammen mødes.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce