Annonce
Debat

Læserbrev: Tak for Snapsting og fællesskab

Viborgs kulturaktivist Anders K. Kristensen takker byen for det nu overståede Snapsting. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Læserbrev: En dejlig lang uge med Snapsting er nu ved at ebbe ud. Jeg går stadig rundt i en lykkelig rus over, at min kommune og en lang række cafeer, aktører og især frivillige har skabt en by, der bliver endnu mere værd at bo i.

Det er ikke givet, at kommunen skal arrangere koncerter, men det er jo en fælles kommunal opgave som alle andre velfærdsydelser.

Jeg har været rundt i Viborg i ugen der gik, med musik i Ørum og Løgstrup, forbi Seniorfolkemødet på Sønæs og nydt børnelatter på Borgvold. Jeg har serveret vin for de mange glade gæster som besøgte pop-up Vinstuen ved Cafe Reborn. Jeg har glædet mig over benzinos og dækrester fra Allicats Cruise og de små oaser, der er skabt til ro og fordybelse.

Mit Snapsting sluttede på bedste vis med bål på Borgvold og senere en tur i Skybar. Herefter gik vi til lysfejring bag domkirken, hvor der alt imens musikken buldrede afsted - var en langsommelig ro over fyrfadslysets livlige flammer - her midt i Viborgs historiske epicenter opstod der et tilfældigt fællesskab, imellem dem der blot sad og nød aftenen, eller fik et glas vin fra "Vinstuen", så igen en stor tak til Egnsteater Carte Blanche, som forstår at iscenesætte det enkelte og skabe orden i kaos.

Tak til alle jer og os, som var med til at skabe en byfest, et fællesskab og et Snapsting, som nu har godt fat i alle fra Viborg og ja, hele Danmark. Søndagen sluttede min hustru med en pilgrimsvandring sammen med folk fra mange nationer.

I næste uge er alt igen ved det gamle på Nytorv, men husk at hilse eller tal med din næste og husk at bruge cafeers tilbud, de er også med til at betale festen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce