Annonce
Debat

Læserbrev: Vi-kulturen lever i Venstre

Jakob Forum Harritz. Pressefoto

Læserbrev: Ifølge Lars Norups leder i lørdags er det jeg-kulturen, der er på fremmarch både i sociale og poliske sammenhænge.

Om Norup har en generel pointe, skal jeg ikke gøre mig til dommer over her. Men Norup påstår, at jeg-kulturen også vinder indpas i den lokale debat, og han peger i den forbindelse konkret på, at han savner ”de aktive og engagerede baggrundsgrupper” for at bruge hans egne ord. Han antager åbenbart disse grupper er afgået ved døden.

Jeg vil jeg gerne bidrage til at skabe lidt mere liv i det dystre billede, som Norup tegner. Jeg er tovholder for netop sådan en politisk baggrundsgruppe, som Norup henviser til. Vi kalder det blot en politikgruppe. For det er netop, hvad det er. Et forum, hvor vi kan tænke politik højt og få vores argumenter testet.

Annonce

Og tro mig, selvom vi er medlemmer af samme parti, kommer vi ikke kun for kaffens skyld. Der bliver udvekslet klare synspunkter, og der bliver gået til stålet. Samtidig prøver vi at gøre os selv og hinanden klogere på politiks substans på tværs af politikområder og geografiske interesser.


Mange af vores overvejelser lever deres liv i noget så unikt som mundtlig dialog, som netop ikke er karakteriseret i lange (og til tider ligegyldige) enetaler.

Jakob Forum Harritz


I gruppen er medlemmer fra Stoholm, Bjerringbro, Sdr. Rind, Viborg, Hammershøj o.s.v. Vi har f.eks. inviteret os selv på besøg hos Bjerringbro Byforum, hos biogasanlægget i Foulum og på Skals Varmeværk. Ligesom vi har haft formanden for Viborg Fjernvarmeværk på besøg til en snak om varmesagen i Viborg. Vi har diskuteret affaldssortering, midtbyens arkitektur og meget mere helt ned i detaljen.

Nogle gange udtrykker medlemmer også deres holdning i denne avis' spalter. Men mange af vores overvejelser lever deres liv i noget så unikt som mundtlig dialog, som netop ikke er karakteriseret i lange (og til tider ligegyldige) enetaler. Derfor fortrækker flere af gruppens medlemmer nok ofte dialogformen frem for avisspalterne.

Ikke mere enetale fra min side. Jeg synes blot, Norups enetale i lederen i lørdags var lidt for trist. Jeg deler holdningen om, at det han kalder baggrundsgrupper, i højere grad kommer i forgrunden. Nu har jeg gjort mit lille bidrag for at kaste lys over vores eksistens.

Nu ved du, Norup, at vi fortsat eksisterer. Jeg er sikker på, at du vil gøre dit for at vise, at vi-kulturen findes og fremme den. Men måske du kunne overveje en mere nuanceret leder om emnet ved senere lejlighed eller på anden vis tage det relevante emne op uden for agurketiden.

Jeg ved fra mit tovholderarbejde i Venstre i Viborg, at ”vi-kulturen” lever. Og det gør den helt sikkert også i mange andre partier – også lokalt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce